Έρχεται σε WhatsApp, Instagram και Messenger με real-time πληροφορίες από το Bing

18


Συνεχίζουμε από την εκδήλωση 2023 Meta Connect με την μεγαλύτερη, ίσως, ανακοίνωση του Mark Zuckerberg που δεν είναι άλλη από την ενσωμάτωση του ψηφιακού βοηθού Meta AI στα WhatsApp, Messenger και Instagram.

Η εταιρεία τόνισε ότι το Meta AI βρίσκεται ακόμα σε στάδιο beta, αλλά υπόσχεται πως θα παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τη δυνατότητα να δημιουργούν φωτορεαλιστικές εικόνες βασισμένες στις σύντομες περιγραφές τους (prompts) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πίσω από το Meta AI βρίσκεται το Llama 2, το πιο πρόσφατο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που έχει αναπτύξει και συνεχίζει να εκπαιδεύει η εταιρεία, ενώ οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο θα προέρχονται από τη μηχανή αναζήτησης Βing χάριν στην πρόσφατη συμφωνία που έκλεισε με τη Microsoft. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας με το Bing θα παρέχεται και η πρόσβαση στο εργαλείο παραγωγής εικόνων που προαναφέραμε.

Εκτός, όμως, από το Meta AI, οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με 28 ακόμη εργαλεία AI στα Messenger, Instagram και WhatsApp που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με διάφορες προσωπικότητες. Ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται οι Kendall Jenner, Dwyane Wade, Chris Paul, Charli D’ Amelio, Paris Hilton, Naomi Osaka, Snoop Dogg και Tom Brady, σε ρόλους που σίγουρα δεν τους έχουμε συνηθίσει. Η κάθε μία AI προσωπικότητα θα διαθέτει το δικό της προφίλ σε Facebook και Instagram που θα είναι ανοικτό για να το ακολουθήσει ο καθένας και θα προσφέρει «γνώση» και διασκέδαση.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι στις υπηρεσίες της Meta θα προστεθούν και τα AI stickers που θα δημιουργούνται και αυτά με σύντομες περιγραφές που θα δίνει ο χρήστης.

Όλα τα νέα AI χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο για τους χρήστες των WhatsApp, Instagram και Messenger αρχικά στις ΗΠΑ και έπειτα θα επεκταθούν σε όλο τον κόσμο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή