Επίσημα με νέο επεξεργαστή, μεγαλύτερη αυτονομία και κεραία UWB

9


Σε εξέλιξη η εκδήλωση της Google για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της και θα ξεκινήσουμε τις αναφορές μας με το Pixel Watch 2, μιας και γνωρίζουμε εδώ και ημέρες τα πάντα για τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Το δεύτερης γενιάς smartwatch της Google έρχεται με παρόμοιο σχεδιασμό και μέγεθος 41mm, ωστόσο, έχουν γίνει καίριες αναβαθμίσεις στο hardware και φυσικά στο λογισμικό καθότι τρέχει τη νέα έκδοση Wear OS 4 που ανανεώνει σημαντικά την εμφάνιση και τις λειτουργίες του.

Συγκεκριμένα, το Pixel Watch 2 διαθέτει οθόνη 1.2’’ OLED ανάλυσης 384 x 384 που είναι μικρότερη από αυτήν του προηγούμενου μοντέλου (450 x 450), όμως αυτό βοηθά αρκετά στο να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, με την αρωγή και του νέου επεξεργαστή Snapdragon W5+ Gen1 (4nm). Η μπαταρία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη (306mAh αντί 294mAh) όμως η Google υπόσχεται πλέον αυτονομία 24 ωρών με ενεργοποιημένη μόνιμα την λειτουργία Always On Display.

Όπως και η προηγούμενη γενιά, το Pixel Watch 2 διαθέτει αισθητήρες καταγραφής του καρδιακού παλμού και του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα (SpO2), ενώ παρακολουθεί αναλυτικά τα επίπεδα stress και τον ύπνο παραδίδοντας ημερήσιες αναφορές στον χρήστη. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λειτουργία εκτέλεσης ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της.

Νέα προσθήκη είναι και η κεραία UWB (Ultra Wide Band) που επιτρέπει τον εντοπισμό κοντινών συσκευών (που διαθέτουν επίσης UWB) με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σύγκριση με το Bluetooth. Τέλος, η κατασκευή είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη, αλλά και για χρήση σε βάθος με πίεση έως 5ATM.

Το Pixel Watch 2 θα είναι διαθέσιμο σε έκδοση Bluetooth με τιμή $350, ενώ η έκδοση με κεραία LTE θα κοστίζει $400.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή