Η ΕΕ ετοιμάζει ψηφιακό πορτοφόλι για συναλλαγές και αποθήκευση των passwords

3


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα σχέδια της για ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα επιτρέπει στους Ευρωπαίους πολίτες να πραγματοποιούν συναλλαγές και να αποθηκεύουν δημόσια έγγραφα και κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με το Financial Times, οι πολίτες των 27 κρατών μελών της Ευρώπης θα μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες με ένα μόνο διαδικτυακό αναγνωριστικό (online ID) μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού. Μάλιστα, τα στοιχεία πληρωμής των συναλλαγών και οι κωδικοί πρόσβασης θα αποθηκεύονται με απόλυτη ασφάλεια στο νέο ψηφιακό πορτοφόλι.

Οι χρήστες της εφαρμογής θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι μέσω σάρωσης δακτυλικού αποτυπώματος ή αμφιβληστροειδούς. Ωστόσο, το ψηφιακό πορτοφόλι δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά προαιρετικό, όπως αναφέρθηκε. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτρέψει όλες τις εταιρείες από τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Η διαδικασία θα είναι «απλή, ασφαλής και θα προστατεύει τους χρήστες στο διαδίκτυο», σύμφωνα με τις πηγές του Financial Times. Το νέο σχέδιο της ΕΕ για το ψηφιακό πορτοφόλι αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργικότητα εντός του επόμενους έτους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]



Πηγή