Η Amazon κλείνει οριστικά την αμφιλεγόμενη υπηρεσία web ranking

16


Μετά από 26 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, η υπηρεσία Alexa θα κλείσει οριστικά τις πύλες της από την 1η Μαΐου 2022, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η Amazon. Για όσους δεν γνωρίζουν, το alexa.com είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία web ranking για την ανάλυση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων, αλλά η αλήθεια είναι πως ο τρόπος λειτουργίας είναι μάλλον αρκετά αυθαίρετος και ευνοούσε ιδιαίτερα όσους διαχειριστές ιστοσελίδων επέλεγαν κάποιο από τα συνδρομητικά πακέτα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Πριν από 25 χρόνια ιδρύσαμε το Alexa Internet. Μετά από δύο δεκαετίες που σας παρείχε βοήθεια για να βρείτε, να συγκρίνετε και να μεγαλώσετε το κοινό σας, αποφασίσαμε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση και να κλείσουμε το alexa.com από την 1η Μαΐου 2022.

Η Amazon δεν αναφέρει ξεκάθαρα για ποιους λόγους κλείνει το Alexa.com, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπήρχε σημαντική πτώση στα νούμερα του διότι πολλοί στράφηκαν σε άλλες πιο αξιόπιστες υπηρεσίες. Το Alexa μπορεί να σου έδινε έναν γενικό “μπούσουλα” για την κατάταξη των ιστοσελίδων με βάση τη δημοφιλία τους, αλλά υπήρχαν τρόποι να χειραγωγήσεις το σύστημα τους. Το ίδιο ισχύει για την πλειοψηφία αυτών των υπηρεσιών, άσχετα αν χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους διαφημιστές. Ίσως ήρθε ο καιρός να αλλάξει το σύστημα “αξιολόγησης” της δημοφιλίας των ιστοσελίδων για να κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…

**Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Alexa]





Πηγή