Το νέο HUAWEI Matebook 14s σου προσφέρει όλα όσα θέλεις σε ένα laptop κι ακόμη παραπάνω | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

13


Τι γίνεται όταν το laptop σου, αποφασίζει να σε αποχαιρετίσει; Ψάχνεις να βρεις άλλο. Αλλά με ποια κριτήρια θα αποφασίσεις ποιο είναι το καλύτερο;

Υποθέτω πως μπορεί να έχει τύχει σε κάποιους από εσάς. Κι αν όχι με το laptop σας, σίγουρα με κάποια άλλη συσκευή. Εκεί που δουλεύατε, αποφασίζει ξαφνικά (μάλλον την έχει δει αυτόνομο) να σταματήσει. Τέλος, the end, finito. Και μπορεί να σε αποχαιρετούσε σταδιακά – σου έδινε βρε παιδί μου κάποια σημάδια για να μην πάθεις και καρδιακό – αλλά εσύ τίποτα! Εθελοτυφλούσες γιατί δεν ήθελες να πιστέψεις ότι αυτή η συσκευή με την οποία είχες περάσει πολλά βράδια αγκαλιά, αποφάσισε να σου πει αντίο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχες περάσει μέρες ολόκληρες μπροστά στην οθόνη του προσπαθώντας να προλάβεις ένα deadline που σε ταλαιπωρούσε, είχες καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ βλέποντας μια δακρύβρεχτη ταινία στην οθόνη του παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Αλλά είχες περάσει και ώρες ολόκληρες προσπαθώντας να νικήσεις εκείνη την πίστα στο αγαπημένο σου videogame. Για να μην αναφερθώ στο τι μπορεί να είχε πέσει επάνω στο laptop. Από καφέ (κλασικό και αγαπημένο) μέχρι μακαρόνια, αλλά κι εκείνη η σοκολάτα που καταβρόχθισες μετά μανίας ένα βράδυ, μήπως και έχεις κάποια έμπνευση για το project σου.

Ήταν αναμφίβολα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου (ή της δικής μου στην προκειμένη περίπτωση). Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το αποχαιρετίσω. Και να το αντικαταστήσω με ένα νέο, πιο εξελιγμένο, ένα μηχάνημα που θα μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στις δύσκολες απαιτήσεις που έχει φέρει η νέα εποχή. (Σημ.: με την πανδημία η τηλεργασία έγινε απαραίτητη και οι ώρες που περνούσαμε μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή, ατελείωτες. Εκτός βέβαια από όλα τα «δοκιμαστήρια» στα οποία υποβάλλαμε τα laptop μας που δεν είχαν συνηθίσει να εργάζονται με τέτοιους ρυθμούς).

Και κάπως έτσι ξεκινά η έρευνα αγορά

Ποιο είναι το καλύτερο λοιπόν που μπορώ να κάνω προκειμένου να επιλέξω ένα laptop που θα καλύπτει τις δικές μου ανάγκες; Έρευνα αγοράς! Πήρα λοιπόν τους δρόμους (και τα άγρια βουνά – εντάξει πλάκα κάνω) και άρχισα να ερευνώ για το νέο μου απόκτημα. Τα χαρακτηριστικά που ζητούσα ήταν συγκεκριμένα. Να μπορεί να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές μου ανάγκες, να ζω την απόλυτη εμπειρία gaming όταν καταφέρνω να βρω λίγο χρόνο (δε θέλουμε εκπτώσεις σε αυτό το κομμάτι), να μην κλείνει από μπαταρία κάθε λίγο και λιγάκι και να είναι ντιζαϊνάτο (δε γίνεται να είμαστε out of fashion).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορώ να τα έχω όλα αυτά; Δύσκολο το task αλλά είχα όλη την καλή διάθεση να το ψάξω. Ας πάρουμε όμως τα χαρακτηριστικά ένα – ένα.
Ξεκινάμε από το πιο δύσκολο. Ξέρετε το multitasking; Εγώ το έμαθα πολύ καλά την περίοδο της τηλεργασίας. Είχα να κάνω παράλληλα ένα εκατομμύριο (εντάξει, υπερβολή) projects στον υπολογιστή μου. Χρειάζομαι λοιπόν ένα μηχάνημα που θα μπορεί να ολοκληρώνει πολλαπλές εργασίες παράλληλα και με ευκολία.

Επόμενο: ανθεκτική μπαταρία – για να ξεχνάω βρε παιδί μου να το φορτίζω και όχι να τρέχω σαν την τρελή μέσα στο σπίτι ψάχνοντας το φορτιστή, μην τυχόν και σβήσει ξαφνικά.

Ίσως το παρατραβάω αλλά, να, εάν έχει και εξαιρετικό ήχο για να απολαμβάνω στο έπακρο την αγαπημένη μου ταινία, νομίζω πως θα είμαι ακόμη πιο χαρούμενη. Και τέλος, το design! Μπορεί για κάποιους να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά για μένα μετράει. Θέλω ένα μηχάνημα που να χωράει στην τσάντα μου και να εντυπωσιάζει τους γύρω μου.

Κι όμως βρήκα όσα έψαχνα!

Μετά από ψάξιμο και μεγάλη αναζήτηση, τελικά βρήκα όλα όσα ψάχνω σε ένα μηχάνημα και μάλιστα, κάποια ακόμη παραπάνω! Πού; Στο νέο laptop HUAWEI Matebook 14s! Και θα εξηγηθώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταρχάς είναι κατασκευασμένο για να συνεργάζεται άψογα με τον νέο επεξεργαστή Intel Core 11, 11ης γενιάς και διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά Intel Iris X. Επίσης, με τη λειτουργία βέλτιστης απόδοσης μπορεί να αυξηθούν οι επιδόσεις μέσα από τη συντόμευση Fn+P. Ακόμα και οι ανεμιστήρες HUAWEI Shark fin είναι προηγμένης τεχνολογίας για ακόμα πιο αποτελεσματική και αθόρυβη ψύξη.

Περνώντας στο θέμα της μπαταρίας, έμεινα άφωνη. Το laptop μπορεί να λειτουργήσει έως και για 3 ώρες με 15 μόνο λεπτά φόρτισης! Και δε χρειάζεται να έχω διαφορετικούς φορτιστές για κάθε συσκευή, καθώς υποστηρίζει HUAWEI SuperCharge και είναι συμβατός με κάποια smartphone και tablets, ενώ το εξαιρετικά μικρό μέγεθός του, βοηθά στην εύκολη μεταφορά του.

Επόμενο τεστ; Ο ήχος. Το HUAWEI Sound εμφανίζεται για πρώτη φορά στο HUAWEI Matebook 14s για να προσφέρει απολαυστική εμπειρία ήχου. Το νέο αυτό laptop διαθέτει ηχητικό σύστημα τεσσάρων ηχείων, που αποτελείται από δύο tweeters και δύο woofer, τα οποία παράγουν ισχυρά μπάσα και εντυπωσιακά πρίμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέσσερα μικρόφωνα τοποθετημένα στις πλευρές του laptop λαμβάνουν ήχους από απόσταση έως και 5 μέτρων. Είναι το πρώτο laptop που διαθέτει Personal Voice Enhancement για την εξάλειψη του περιβάλλοντος θορύβου, ώστε η φωνή μου να ακούγεται δυνατά και καθαρά κατά τη διάρκεια κλήσεων ή συσκέψεων.

Και τα προνόμια δεν σταματάνε εδώ. Η HUAWEI θέλοντας να κάνει ακόμη πιο ευχάριστη την εμπειρία στους χρήστες της, έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό πληκτρολόγιο για άνετη και ευχάριστη εμπειρία πληκτρολόγησης. Με απόσταση μόλις 1,5 χιλιοστών ανάμεσα στα πλήκτρα και τον αποκλειστικό σχεδιασμό Soft-landing της HUAWEI, το πληκτρολόγιο παρέχει απτική ανατροφοδότηση και καθιστά την πληκτρολόγηση ευχάριστη ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση.

Για μια πιο sci-fi εμπειρία, η έναρξη λειτουργίας του HUAWEI Matebook 14s μπορεί να γίνει με δακτυλικό αποτύπωμα, έχει αναγνώριση προσώπου ενώ το Wi-Fi 6 διευκολύνει τη ζωή όλων εμάς των χρηστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πάμε τώρα στο design. Απλά μοναδικό! Το νέο laptop της HUAWEI έχει έντονες γωνίες και μεταλλικό φινίρισμα και διατίθεται εκτός από το κλασσικό Space Grey και το έντονο Mystic Silver, και σε μια νέα χρωματική απόχρωση, το Spruce Green, το οποίο φυσικά και επέλεξα. Φυσικά, να μην ξεχάσω πως ζυγίζει μόλις 1,43 κιλά (δεν το καταλαβαίνεις ότι το κουβαλάς στην τσάντα σου).

Οθόνη αφής σε laptop; Κι όμως γίνεται

Όσο για την οθόνη, είναι FullView, σήμα κατατεθέν της σειράς Matebook, με τέσσερα στενά bezels και εμπρόσθια κάμερα. Χάρη στην υψηλή αναλογία οθόνης – συσκευής στα 90% έχεις μια μοναδική οπτική εμπειρία, ενώ η ευρεία γκάμα χρωμάτων 100% sRGB αποδίδει 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα (είναι τέτοια η απόδοση που νομίζεις πως δεν βλέπεις μια εικόνα αλλά βρίσκεσαι σε αυτήν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που τράβηξε την προσοχή μου στην οθόνη είναι η υποστήριξη πολλαπλής αφής 10 σημείων που σου επιτρέπει να είσαι πιο αποτελεσματικός όταν κάνεις παράλληλες εργασίες.

Κι επειδή η HUAWEI σκέφτεται τον πελάτη της, το νέο της laptop παρέχει διπλή προστασία ματιών με τις πιστοποιήσεις TUV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) και Flicker Free, οι οποίες ελαττώνουν την κόπωση των ματιών και προστατεύουν τα μάτια μας. Παράλληλα, διαθέτει αισθητήρα φωτός που αντιλαμβάνεται τα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα φώτα και ρυθμίζει ανάλογα τη φωτεινότητα της οθόνης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το νέο laptop της HUAWEI υποστηρίζει την «έξυπνη» σύνδεση με smartphones, tablets, οθόνες ή άλλες συσκευές της HUAWEI, όπως για παράδειγμα το νέο smartphone HUAWEI nova 9. Οι δύο συσκευές, καθώς διαθέτουν τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε συνδέσεις μέσω καλωδίων ή άλλων εξαρτημάτων. Τι σημαίνει αυτό; Με ένα απλό πάτημα, μπορείς να συνδέσεις το laptop με ένα smartphone και να προβάλεις το περιβάλλον εργασίας του κινητού σου στην οθόνη του laptop, χρησιμοποιώντας δύο συσκευές ταυτόχρονα σε μία μόνο οθόνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από όλα αυτά, πώς θα μπορούσα να μην αγοράσω το νέο Matebook 14s; Και δουλεύοντας σε αυτό ήδη εδώ και 10 ημέρες, αναρωτιέμαι πώς πραγματικά δούλευα στο παλιό μου laptop. Μια δοκιμή θα σας πείσεις εάν σκέφτεστε να αλλάξετε το παλιό σας laptop.

Το προϊόν είναι διαθέσιμο μέσα από το επίσημο δίκτυο πώλησης της εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 





Πηγή