Η game streaming πλατφόρμα θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια του Xbox, παλιά και νέα!

16


Το Project xCloud, η game streaming υπηρεσία της Microsoft που την έχει χαρακτηρίσει ως το “Netflix για video games“, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και δεν αποκλείεται να έχουμε μια εκτενή παρουσίαση του στην επερχόμενη έκθεση E3 2019 τον Ιούνιο.

Η εταιρεία έχει αρχίσει να μιλά ανοικτά για το project μέσα από το Xbox Wire, όπου πρόσφατα επιβεβαίωσε πως θα υποστηρίζει όχι μόνο τα σημερινά παιχνίδια του οικοσυστήματος Xbox (Xbox, Xbox 360, Xbox One), αλλά και όλους τους νέους τίτλους του Xbox One.

Αν προχωρήσει όπως το φανταζόμαστε, μέσα στο Project xCloud θα υπάρχουν περισσότερα από 5000 video games και δεν θα απαιτείται καμιά περαιτέρω ρύθμιση από τους developers τους. Επιπλέον, όταν οι developers πραγματοποιούν updates στα παιχνίδια τους, τότε θα αναβαθμίζονται αυτόματα και στην υπηρεσία Project xCloud. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης περισσότερα από 1900 παιχνίδια για το Xbox One και όλα θα συμπεριληφθούν στην υπηρεσία game streaming.

Υπενθυμίζουμε ότι η βασική ιδέα του Project xCloud είναι να μπορείς να παίζεις τα παιχνίδια του Xbox από οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να έχεις μια καλή σύνδεση στο Internet. Όλη η επεξεργασία του παιχνιδιού θα γίνεται στους cloud servers της Microsoft και στη συνέχεια θα streamάρεται στη συσκευή σου. Από τη στιγμή που υποστηρίζεται το κλασικό Xbox SDK, τα παιχνίδια θα αναγνωρίζουν ότι streamάρονται από το cloud και θα προσαρμόζονται κατάλληλα για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία (π.χ. αλλαγή στο μέγεθος της γραμματοσειράς για μικρότερες οθόνες).

Ευελπιστούμε ότι στην E3 2019 θα γίνει γνωστή η ημερομηνία λανσαρίσματος και η τιμή της συνδρομής για το Project xCloud, το οποίο λογικά θα έχει διαφορετική ονομασία όταν θα είναι έτοιμο.



Πηγή