Η Google πληρώνει $700 εκατ. αποζημίωση και προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στο Play Store

14


Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Google προχώρησε σε διακανονισμό ύψους $700 εκατ. με τους γενικούς εισαγγελείς και των 50 πολιτειών των ΗΠΑ, καθώς και της περιφέρειας της Colombia και της επικράτειας του Puerto Rico, για να αντιμετωπίσει μια αντιμονοπωλιακή αγωγή σχετικά με τις πολιτικές της στο κατάστημα Google Play Store.

Σε ανάρτησή της στο επίσημο blog της, η Google αναφέρει ότι 630 εκατομμύρια δολάρια από την πληρωμή αυτή θα διατεθούν «σε ένα ταμείο διακανονισμού που θα διανεμηθεί προς όφελος των καταναλωτών σύμφωνα με ένα εγκεκριμένο από το δικαστήριο σχέδιο».

Εκτός από τα χρήματα, η Google συμφώνησε επίσης να προβεί σε ορισμένες αλλαγές στις πολιτικές του Play Store. Η μία αφορά το sideloading των εφαρμογών σε συσκευές Android. Η Google δήλωσε ότι θα κάνει τη διαδικασία της παράλληλης φόρτωσης εφαρμογών απλούστερη για τους καταναλωτές. Επίσης, θα προσφέρει πληροφορίες στους χρήστες Android «σχετικά με αυτούς τους πιθανούς κινδύνους της λήψης εφαρμογών απευθείας από το διαδίκτυο για πρώτη φορά».

Η Google ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα επιτρέψει στους developers και τους εκδότες εφαρμογών Android να προσφέρουν μια «εναλλακτική επιλογή χρέωσης παράλληλα με το σύστημα χρέωσης του Google Play για τους χρήστες τους στις ΗΠΑ». Επιπλέον, οι developers εφαρμογών Android θα μπορούν επίσης «να εμφανίζουν διαφορετικές επιλογές τιμολόγησης μέσα στην εφαρμογή όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί μια ψηφιακή αγορά».

Να σημειωθεί ότι αυτές οι νέες αλλαγές και τα χρήματα του διακανονισμού θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τα δικαστήρια προτού τεθούν επισήμως σε ισχύ.

[Google]



Πηγή