Η Microsoft απελευθερώνει τους Ευρωπαίους χρήστες από το Bing στο Windows OS

10


Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προβεί σε ορισμένες αλλαγές τόσο στο Windows 11 23H2 όσο και στο Windows 10 22H2, έτσι ώστε και οι δύο εκδόσεις να συμμορφώνονται με το νομοσχέδιο Digital Market Act της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Microsoft θα επιτρέψει σύντομα στους χρήστες του Windows 11 στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο (ΕΟΧ) να απενεργοποιήσουν το Bing Search, να αφαιρέσουν το Microsoft Edge και ακόμη και να προσθέσουν προσαρμοσμένους παρόχους αναζήτησης στο διαδίκτυο – συμπεριλαμβανομένης της Google, αν είναι πρόθυμη να δημιουργήσει έναν – στο περιβάλλον εργασίας Windows Search.

Θα ζητηθεί από τη Microsoft να πληροί μια σειρά από κανόνες διαλειτουργικότητας και ανταγωνισμού, μεταξύ άλλων να επιτρέπει στους χρήστες «να απεγκαθιστούν εύκολα προεγκατεστημένες εφαρμογές ή να αλλάζουν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στα λειτουργικά συστήματα, τους εικονικούς βοηθούς ή τους web browsers που τους κατευθύνουν προς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του gatekeeper και να παρέχουν οθόνες επιλογής για βασικές υπηρεσίες».

Παράλληλα με τη σαφή επισήμανση των εφαρμογών που αποτελούν στοιχεία του συστήματος στο Windows 11, η Microsoft ανταποκρίνεται επίσης προσθέτοντας τη δυνατότητα απεγκατάστασης των ακόλουθων εφαρμογών:

  • Camera
  • Cortana
  • Web Search from Microsoft Bing
  • Microsoft Edge
  • Photos

Μόνο οι χρήστες του Windows 11 στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο θα είναι σε θέση να καταργήσουν πλήρως τον Microsoft Edge και την εφαρμογή αναζήτησης που υποστηρίζεται από το Bing από την Windows Search. Επιπλέον, οι χρήστες του Windows 11 θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες δυνατότητες διαλειτουργικότητας για τα feeds στον πίνακα Widgets του Windows και το Web Search στο Windows Search. Αυτό θα επιτρέψει σε παρόχους αναζήτησης όπως η Google να επεκτείνουν την κύρια διεπαφή του Windows Search με τις δικές τους προσαρμοσμένες αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Η Microsoft θα επιτρέψει στους υπολογιστές του ΕΟΧ να αφαιρέσουν τα αποτελέσματα του Bing, οπότε η Google θα μπορούσε να παρέχει τα δικά της αποτελέσματα αναζήτησης εδώ και να γίνει ουσιαστικά η προεπιλογή αν ένας χρήστης έχει απεγκαταστήσει το Bing.

Σε μια ανάρτηση στο επίσημο blog της, η Microsoft αναφέρει ότι οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν σε μια επερχόμενη έκδοση του Windows 11 23H2 build στο κανάλι Release Preview του προγράμματος Windows Insider. Αυτές οι αλλαγές θα προστεθούν επίσης σε μια έκδοση Release Preview build του Windows 10 σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Τόσο το Windows 11 23H2 όσο και το Windows 10 22H2 θα συμμορφωθούν με το DMA μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 6ης Μαρτίου 2024.

[Microsoft]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή