Η Microsoft γιορτάζει την 40η επέτειο του Word!

18


Σαν σήμερα, 25 Οκτωβρίου 1983, η Microsoft λάνσαρε επίσημα μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές όλων των εποχών, το γνωστό σε όλους μας Word! Με αφορμή την 40η επέτειο, η εταιρεία δημοσίευσε ένα ενδιάφερον infographic όπου επισημαίνει διάφορα ορόσημα για την εφαρμογή, ενώ στο επίσημο blog αποκαλύπτει τα σχέδια της για τα μελλοντικά updates.

Ανάμεσα στα ορόσημα μπορείτε να διακρίνετε την πρεμιέρα του 1983, το λανσάρισμα των εκδόσεων Word 97 και Word 97 with AutoCorrect, το Microsoft Word 2003 που συνοδεύτηκε από ριζικό επανασχεδιασμό του περιβάλλοντος χρήσης, την προσθήκη του εργαλείου επεξεργασίας εικόνας στο Word 2010 μέχρι και το περίφημο dark mode.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Microsoft Word, η εταιρεία αναφέρει το όραμα της για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη διευκόλυνση του χρήστη στην συγγραφή και την ανάγνωση εγγράφων, κάτι που προφανώς έρχεται σε άμεση σύνδεση με την ενσωμάτωση του AI εργαλείου Copilot και τις διαρκείς βελτιώσεις στην έκδοση Word for the Web.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία εξυμνεί στο επίσημο blog της τον υπολογιστή Apple Lisa αναφέροντας χαρακτηριστικά πως έθεσε τις βάσεις για το «τι θα μπορούσε να είναι ένας προσωπικός υπολογιστής».

[Microsoft]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή