Η Microsoft επανασχεδιάζει το Copilot και προσθέτει νέα λειτουργία

2


Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που το Bing Chat ενισχύθηκε με την παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη και το έχουμε δει να αλλάζει πολύ από τότε, συμπεριλαμβανομένης της μετονομασίας του σε Copilot.

Η Microsoft αναφέρει ότι όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του AI εργαλείου θα βλέπετε μια πιο καθαρή και κομψή εμφάνιση. Στη μέση της σελίδας υπάρχει ένα περιστρεφόμενο carousel με δείγματα προτροπών με μια συνοδευτική εικόνα. Ο σκοπός του, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να σας δώσει μια ιδέα για το τι μπορεί να κάνει το Copilot και να σας ωθήσει να ξεδιπλώσετε την δημιουργικότητα σας.

Το Copilot για φορητές συσκευές λαμβάνει μια αντίστοιχη ενημέρωση. Η εφαρμογή διαθέτει το ίδιο carousel με δείγματα προτροπών με μια εικόνα παραπάνω για να σας δώσει κάποιες ιδέες. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το GPT-4 για καλύτερα αποτελέσματα. Η ενεργοποίησή της μετατρέπει τις μπλε πινελιές του λογισμικού σε μοβ. 

Επιπλέον, η εταιρεία ενσωματώνει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Designer. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε βελτιώσεις στο παραγόμενο περιεχόμενο, όπως να τονίζετε ορισμένες πτυχές, να θολώνετε το φόντο ή να προσθέτετε ένα μοναδικό φίλτρο. Ως παράδειγμα, ας πάρουμε την πρόταση του Copilot για τη δημιουργία μιας εικόνας ενός ζώου που φοράει κράνος του ράγκμπι. Μετακινώντας τον κέρσορα πάνω στην εικόνα, εμφανίζεται μια έντονη λευκή γραμμή γύρω από ένα αντικείμενο. Κάνοντας κλικ σε αυτήν, αναδεικνύεται το τμήμα.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου εμφανίζονται ορισμένες επιλογές. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να αναιρέσετε το αποτέλεσμα είτε να το διατηρήσετε. Για τα φίλτρα, έχετε οκτώ για να διαλέξετε. Τα pixel art, block print και claymation είναι μερικές από τις επιλογές. Όπως και οι προηγούμενες επεξεργασίες, η εφαρμογή ενός φίλτρου χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα για να εφαρμοστεί.

Το Designer είναι διαθέσιμο δωρεάν για όλους. Ωστόσο, οι συνδρομητές του Copilot Pro θα έχουν επιπλέον εργαλεία. Μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος του παραγόμενου περιεχομένου και να αναγεννήσουν τις εικόνες είτε σε τετράγωνο είτε σε οριζόντιο προσανατολισμό. Η Microsoft αναφέρει, επίσης, ότι θα διαθέσει ένα “Designer GPT” στο Copilot. Η εταιρεία το αποκαλεί ένα είδος καμβά όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να “οπτικοποιήσουν τις ιδέες τους”.

[Microsoft]



Πηγή