Θα παρουσιάσει την δική της cloud gaming πλατφόρμα στις 5 Οκτωβρίου;

11


Κατά την διάρκεια του συνεδρίου SDC 2021 (Samsung Developers Conference), η Samsung είχε αποκαλύψει τα πρώτα στοιχεία για τη δική της cloud gaming πλατφόρμα, αλλά στα δύο χρόνια που πέρασαν δεν είδαμε καμία επίσημη κίνηση από την εταιρεία πέρα από το Gaming Hub για τις έξυπνες τηλεοράσεις της.

Τώρα, η Korea Economic Daily αποκαλύπτει πως η Samsung πιθανότατα θα παρουσιάσει την cloud gaming πλατφόρμα της στις 5 Οκτωβρίου 2023 και μάλιστα αναφέρει πως σε αυτό το αρχικό λανσάρισμα θα εστιάσει αποκλειστικά στα smartphones, ενώ οι gamers δεν θα χρειάζεται να κατεβάσουν τα παιχνίδια στις συσκευές τους παρακάμπτοντας τα καταστήματα εφαρμογών App Store (iOS) και Google Play Store (Android OS).

Φαίνεται ότι η Samsung έχει κλείσει ήδη συμφωνίες με διάφορους game developers για να υποστηρίξουν την πλατφόρμα της, αλλά για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό με ποιον τρόπο θα τους αποζημιώνει και αν θα την ανοίξει σε όλους τους χρήστες με κάποια μηνιαία συνδρομή. Η πηγή σημειώνει, πάντως, πως οι κάτοχοι συσκευών Galaxy θα έχουν δωρεάν πρόσβαση, πιθανότατα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή οι χρήστες συσκευών Galaxy πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο σε όλο τον κόσμο, ακούγεται μάλλον απίθανο να μην το εκμεταλλευτεί η Samsung για να δημιουργήσει ένα νέο (και πολύ σημαντικό) κανάλι εσόδων.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή