Θα φιλοξενήσει προσωρινά εντελώς δωρεάν 20000 Αφγανούς πρόσφυγες

13


H Airbnb ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφέρει προσωρινά στέγη σε 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες δωρεάν, μια προσπάθεια που εντάσσεται στο πρόγραμμα της πλατφόρμας ενοικίασης σπιτιών «Frontline stays».

Ο CEO της εταιρείας, Brian Chesky τόνισε ότι: «Ο εκτοπισμός και η επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων και στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και αλλού είναι μία από τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας» και προσέθεσε ότι θεωρεί απαραίτητο να ενεργήσει, ελπίζοντας ότι «θα εμπνεύσει και άλλους οικονομικούς ηγέτες να το κάνουν».

Ο Chesky ενημέρωσε τους συμμετέχοντες της πλατφόρμας που διαθέτουν ενοικιαζόμενα καταλύματα ότι η δωρεάν στέγαση των Αφγανών προσφύγων που θα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, θα πληρωθεί από την Airbnb, την Airbnb.org (μη κερδοσκοπική εταιρεία της Airbnb), τον ίδιο τον Chesky και τους δωρητές από το Airbnb.org Refugee Fund.

Η εταιρεία δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη διάρκεια του προγράμματος στέγασης των Αφγανών προσφύγων, αλλά υποστήριξε ότι θα τρέχει για όσο καιρό χρειαστεί.

Σημειώνεται επίσης ότι το Facebook και το Clubhouse έχουν λάβει μέτρα για την προστασία των Αφγανών, αποκρύπτοντας τις λίστες των φίλων στην πλατφόρμα και αφαιρώντας προσωπικά στοιχεία ενώ το Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των πολιτών από το Αφγανιστάν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή