Με αισθητήρα Sony IMX989 μεγέθους 1’’ το κορυφαίο μοντέλο της σειράς

6


Η Xiaomi μας έχει ενημερώσει από εχτές για το λανσάρισμα της σειράς Xiaomi 12S στις 4 Ιουλίου 2022, ενώ σήμερα αποκαλύπτει το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του μοντέλου που θα θέσει νέους κανόνες στη mobile Φωτογραφία.

Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η σειρά Xiaomi 12S θα είναι η πρώτη με κάμερες της Leica, αλλά ο κύριος αισθητήρας του Xiaomi 12S Ultra αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τη Sony. Συγκεκριμένα, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς θα διαθέτει τον Sony IMX989, ο οποίος έχει μέγεθος 1’’ και κόστισε περισσότερα από $15 εκατ. για την ανάπτυξη του. Το ντεμπούτο θα γίνει στο Xiaomi 12S Ultra, αλλά αργότερα θα δοθεί και σε άλλους κατασκευαστές.

Δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο γνωστό για τις τεχνικές προδιαγραφές του Sony IMX989, με τη Xiaomi να αρκείται απλά στις αναφορές για καλύτερη πρόσληψη φωτός, ταχύτερη αυτόματη εστίαση και βελτιωμένο HDR. Ειδικά για την πρόσληψη φωτός η εταιρεία κάνει λόγο για 76% υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με το iPhone 13 Pro Max. Επιπλέον, το Xiaomi 12S Ultra θα διαθέτει επικάλυψη Summicron στους φακούς που μειώνει σημαντικά τη γυαλάδα και τις μωβ αλλοιώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα Xiaomi 12S και Xiaomi 12S Pro, αυτά θα διαθέτουν κύριο αισθητήρα 50MP Sony IMX707 1/1.28’’), ο οποίος προσφέρει 49% μεγαλύτερη πρόσληψη φωτός σε σύγκριση με τον Sony IMX766.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή