Νέες πληροφορίες για την πανίσχυρη έκδοση

20


Το PS5 Slim φαίνεται ότι δεν θα είναι το μοναδικό έξτρα μοντέλο σε αυτήν την γενιά της παιχνιδοκονσόλας, καθώς προέκυψαν νέες πληροφορίες για το πολυφημολογούμενο (και πολυαναμενόμενο για κάποιους) PS5 Pro.

Το νέο υλικό προέρχεται από τον γνωστό leakster Kepler και τα fora του ReseEra, όπου γίνεται λόγος για μια νέα έκδοση με κωδική ονομασία Trinity, η οποία θα ενσωματώνει αναβαθμισμένο επεξεργαστή (κωδική ονομασία Viola) με ενισχυμένη CPU χρονισμένη στα 4.4GHz και βασισμένη στην αρχιτεκτονική Zen 2 της AMD με 64KB L1 cache / πυρήνα, 512KB L2 cache / πυρήνα και 8MB L3 cache (4MB ανά CCX).

Σε ό,τι αφορά την GPU θα είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική RDNA 3 της AMD, αλλά θα προσφέρει την βελτιωμένη απόδοση της RDNA 4 στον τομέα της τεχνολογίας Ray Tracing. Επίσης, στο PS5 Pro θα δούμε αναβάθμιση στην unified μνήμη RAM με 16GB GDDR6 στα 18Gbps και συνολική απόδοση 14.33 teraflops.

Αφήνοντας στην άκρη το τεχνικό σκέλος, η βελτίωση στην γενική απόδοση του PS5 Pro αναμένεται στο 50-60% του original μοντέλου για σταθερή αναπαραγωγή σε ανάλυση 4K/60fps και 8K/30fps σε ορισμένα παιχνίδια (π.χ. GTA 6).

Δεν υπάρχει για την ώρα κάποια επίσημη επιβεβαίωση για τα παραπάνω, αλλά οι leaksters εκτιμούν πως το PS5 Pro θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2024.

[via]



Πηγή