Ξεκίνησε δοκιμές για συνδρομητικά πακέτα

6


Νωρίτερα φέτος η ομάδα του Instagram είχε αναφέρει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης συνδρομών για τους δημιουργούς περιεχομένου της πλατφόρμας, ούτως ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να βγάζουν κέρδος από όποιον follower επιθυμεί να τους στηρίξει απευθείας με αντάλλαγμα κάποιο αποκλειστικά διαθέσιμο περιεχόμενο.

Το project φαίνεται ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς, καθώς τόσο η Sensor Tower όσο και η Apptopia παρατήρησαν νέες in-app επιλογές με ονομασία Instagram Subscriptions και τιμές από $0.99 έως $4.99. Η αρχή μάλιστα έγινε την 1η Νοεμβρίου με τη συνδρομή των $4.99 και μετά από δυο ημέρες προστέθηκε η επιλογή των $0.99, ενώ μέχρι πρότινος πι μοναδικές επιλογές αφορούσαν τα διαφορά Instagram Budges.

Η κλασική οδός που ακολουθεί το Instagram είναι να γίνονται δοκιμές σε μικρές ομάδες χρηστών και έπειτα να ακολουθεί το γενικό λανσάρισμα, επομένως, θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικές εβδομάδες μέχρι να το δούμε και στα μέρη μας.

Ούτως ή άλλως, η Facebook (πλέον Meta) ουδέποτε έκρυψε πως επιθυμεί να προσφέρει περισσότερα κανάλια εσόδων στους δημιουργούς περιεχομένου και τους “influencers” για να παραμείνουν στις πλατφόρμες της. Μένει να δούμε αν το κοινό ενδιαφέρεται να πληρώσει για αποκλειστικό περιεχόμενο στο Instagram.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr 





Πηγή