Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τον εντοπισμό CSAM

8


Οι υπάλληλοι της Apple εκφράζουν έντονα τις ανησυχίες τους σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας να σκανάρει τις βιβλιοθήκες των φωτογραφιών των χρηστών προκειμένου να καταστεί εύκολος ο εντοπισμός του CSAM (Child Sexual Abuse Material). H ανησυχία των υπαλλήλων δεν έγκειται στο γεγονός πως η εταιρεία επιθυμεί να μειώσει κατά το μέγιστο αυτού του είδους το περιεχόμενο, αλλά στο κατά πόσο η Apple θα περιοριστεί πράγματι στο σκανάρισμα μόνο αυτού του προσωπικού περιεχομένου των χρηστών της.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να αναγκάσουν την Apple να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για λογοκρισία, βρίσκοντας περιεχόμενο διαφορετικό από το CSAM. Ορισμένοι εργαζόμενοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η Apple βλάπτει την κορυφαία φήμη που διαθέτει αναφορικά με το απόρρητο.

Πηγές του Reuters αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι της Apple έχουν κατακλύσει το Slack – πλατφόρμα ενδοεταιρικής επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η εταιρεία – με περισσότερα από 800 μηνύματα σχετικά με το συγκεκριμένο σχέδιο που ανακοινώθηκε πριν από μια εβδομάδα.

Επί της ουσίας η Apple δέχεται σκληρή κριτική για τα σχέδια εντοπισμού του CSAM, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν με iOS 15 και iPadOS 15 αυτό το φθινόπωρο. Βέβαια, η ίδια έχει απορρίψει ότι η εν λόγω τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό υλικού CSAM θα ​​μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Σε ένα δημοσιευμένο έγγραφο Συχνών Ερωτήσεων, η εταιρεία λέει ότι θα αρνηθεί κάθε τέτοια απαίτηση από τις κυβερνήσεις.

Τη δεδομένη στιγμή κυκλοφορεί διαδικτυακά μία ανοιχτή επιστολή που επικρίνει την Apple και καλεί την εταιρεία να σταματήσει αμέσως το σχέδιό εντοπισμού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και έχει κερδίσει περισσότερες από 7.000 υπογραφές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή