Παγκόσμιο λανσάρισμα το 2024, σε ποιες συσκευές έρχεται

16


Η σημερινή παρουσίαση των Xiaomi 14 και Xiaomi 14 Pro ξεκίνησε με έναν μεγάλο αποχαιρετισμό, καθώς η εταιρεία άφησε οριστικά πίσω της το περιβάλλον χρήσης MIUI για να εγκαινιάσει την εποχή του HyperOS.

Το νέο λειτουργικό σύστημα θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του MIUI μετά από 13 χρόνια, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στα μοντέλα της σειράς Xiaomi 14, αλλά προορίζεται να αξιοποιηθεί σε όλες τις συσκευές του οικοσυστήματος της, όπως tablets, smartphones, υπολογιστές, smartwatches μέχρι και στα ηλεκτρικά οχήματα της.

Το motto της εταιρείας είναι “Human x Car x Home”, με τη Xiaomi να υπόσχεται την καλύτερη δυνατή απόδοση σε κάθε τύπο συσκευής και άψογη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συσκευών του οικοσυστήματος, υπό την έννοια ότι θα τις διαχειρίζεσαι όλες με άνεση από έναν κεντρικό κόμβο.

Η βάση του HyperOS εξακολουθεί να είναι ένα ειδικά τροποποιημένο Linux kernel που ονομάζεται Xiaomi Vela, και επάνω σε αυτό έχουν «κουμπώσει» δεκάδες βιβλιοθήκες του Android OS για την υπόστηριξη διάφορων υπηρεσιών. Το επόμενο στρώμα είναι το Xiaomi HyperConnect, το οποίο εξασφαλίζει την ομαλή και εύκολη διαλειτουργικότητα μεταξύ των διαφορετικών συσκευών και τέλος καταλήγει στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο τελικός χρήστης.

Χάριν σε αυτήν την αρχιτεκτονική, το HypeOS είναι εξαιρετικά ευέλικτο για να χρησιμοποιείται άψογα σε συσκευές που διαθέτουν μνήμη από μόλις 24KB έως 24GB. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως καλύπτει μια πραγματικά τεράστια ποικιλία συσκευών υποσχόμενο την ίδια απόδοση. Από πλευράς αποτελεσματικότητας, η Xiaomi αναφέρει ότι το HyperOS είναι 15% ταχύτερο στο άνοιγμα third-party εφαρογών, 24% ταχύτερο στην εγκατάσταση εφαρμογών και έως 79% ταχύτερο στην εγκατάσταση των OTA updates.

Στον τομέα της εμφάνισης δεν παρατηρούμε συγκλονιστικές αλλαγές σε σύγκριση με το MIU, αν και διακρίνουμε μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση και πιο ανοικτές αποχρώσεις. Η Xiaomi έδωσε βάση στην επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών συσκευών και σε κάποια φάση έδειξε την ευκολία στην μεταφορά μιας εφαρμογής που έχεις ανοίξει στο smartphone στον υπολογιστή, όπως και τη δυνατότητα copy-paste μεταξύ τους.

Μέσα από το Xiaomi HyperConnect μπορείς να ελέγχεις όλες τις συσκευές του οικοσυστήματος της Xiaomi, από κάμερες ασφαλείας μέχρι ηχεία, και η εταιρεία υπόσχεται μέγιστη προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας, χωρίς να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Σημαντική παράμετρος και η υποστήριξη συσκευών άλλων εταιρειών, με αποτέλεσμα το HyperConnect να μπορεί να θεωρηθεί ως κόμβος για την διαχείριση συσκευών από 9000 άλλες εταιρείες! (π.χ. Philips Hue).

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την εξίσωση του HyperOS και η Τεχνητή Νοημοσύνη. Η εταιρεία μίλησε για το Xiaomi HyperMind, έναν νέο προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα καλύπτει όλες τις συσκευές του οικοσυστήματος της.

Η αρχή έγινε από σήμερα με τη σειρά Xiaomi 14 και το παγκόσμιο λανσάρισμα του HyperOS θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024. Σειρά θα πάρουν τα Redmi K60 Ultra, Xiaomi Pad 6, Xiaomi Watch S3, Xiaomi Sound, Xiaomi S Pro 65’’/75’’/85’’ και η Xiaomi Smart Camera 3 Pro.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή