Σύντομα θα σε ενημερώνει αν ο υπολογιστής είναι συμβατός

39


Το μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη συμβατότητα του Windows 11 θέλει να λύσει η Microsoft, η οποία αλλιώς ξεκίνησε την ιστορία και αλλού έχει καταλήξει. Όταν ανακοίνωσε τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος ουσιαστικά απέκλεισε ένα μεγάλο ποσοστό παλαιότερων υπολογιστών από το να έχουν πρόσβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα, αναφέροντας ότι θα υπάρχουν συχνά προβλήματα.

Γι’ αυτόν τον λόγο προσπάθησε να μπλοκάρει την εγκατάσταση του Windows 11 μέσω των κλασικών μεθόδων, ωστόσο, στην πορεία αποδείχτηκε ότι σχεδόν ο καθένας μπορεί να το εγκαταστήσει με άλλους τρόπους παίρνοντας την ευθύνη για τη σταθερότητα του συστήματος. Η Microsoft δεν κυνήγησε ιδιαίτερα τους «παρανόμους», αλλά στο εξής θα ενημερώνει αυτόματα τον χρήστη μέσα από το μενού των ρυθμίσεων εάν ο υπολογιστής δεν πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις για το Windows 11.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που εγκαταστήσει ο χρήστης το Windows 11 σε παλαιότερο υπολογιστή, τότε θα τους εμφανίζεται στα Settings ότι δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας, χωρίς, όμως, να μπλοκάρει τη χρήση του λειτουργικού συστήματος. Ουσιαστικά, η Microsoft πετάει το μπαλάκι στον χρήστη να αποφασίσει αν θέλει να τρέχει το Windows 11 στον υπολογιστή του με δικιά του ευθύνη και πάντοτε υπάρχει η επιλογή για επιστροφή στο Windows 10.

Το ενημερωτικό μήνυμα εμφανίζεται για την ώρα σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders και λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες/εβδομάδες θα το βλέπουν όλοι.

[via]



Πηγή