Τα πρώτα plugins του δίνουν απόλυτη πρόσβαση στο Internet

12


Ήταν αναμενόμενο ότι η OpenAI δεν θα περιοριζόταν μόνο στη διανομή του ChatGPT στους συνεργάτες της (π.χ. Microsoft, Opera). Ο οργανισμός προχώρησε στο λανσάρισμα διάφορων plugins για το ChatGPT που επεκτείνουν την λειτουργικότητα του chatbot δίνοντας του πρόσβαση σε third-party πηγές και βάσεις δεδομένων, αλλά και στο Διαδίκτυο.

Τα plugins είναι διαθέσιμα σε alpha έκδοση για όσους χρήστες και developers έχουν εγγραφεί στη σχετική λίστα, με προτεραιότητα για τους συνδρομητές του προγράμματος ChatGPT Plus και επιλεγμένους developers. Αργότερα, ωστόσο, θα ανοίξει η πρόσβαση σε ευρύτερη κλίμακα.

Το πιο σημαντικό plugin είναι αυτό που επιτρέπει στο ChatGPT να αντλεί δεδομένα απευθείας από το Διαδίκτυο για να απαντά σε διάφορα ερωτήματα. Μέχρι πρότινος, οι γνώσεις του ChatGPT είχαν περιορισμό στο πόσο πίσω πήγαιναν στον χρόνο, αλλά τώρα αποκτούν μεγαλύτερο εύρος μέσω του Bing Search API. Στις απαντήσεις που παρέχει αναγράφονται πάντοτε όλες οι ιστοσελίδες από τις οποίες πήρε τις σχετικές πληροφορίες για το ερώτημα του χρήστη.

Να σημειωθεί, όμως, ότι η OpenAI παραδέχεται πως το web-enabled ChatGPT είναι αρκετά πιθανό να εμφανίσει όλες τις παθογένειες που είδαμε στις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του, ωστόσο, έχει συστήσει ειδικές ομάδες που ελέγχουν τα δεδομένα και έχουν θέσει ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των χρηστών.

Εκτός από το web plugin, η OpenAI δημιούργησε και ένα code interpreter για το ChatGPT που ουσιαστικά παρέχει στο AI εργαλείο ένα προστατευμένο και κλειστό περιβάλλον μαζί με αποθηκευτικό χώρο για να εργαστεί επάνω σε projects γραμμένα σε Python. Ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει αρχεία και να κατεβάσει τα αποτελέσματα, με την OpenAI να ισχυρίζεται πως θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών προβλημάτων, την ανάλυση δεδομένων και την απεικόνιση τους.

Εξάλλου, έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη plugins που θα διευρύνουν την λειτουργία του ChatGPT αρκετοί συνεργάτες, όπως οι Wolfram, Klarna, Expedia, Slack, Shopify, Zapier, Instacart, OpenTable και Kayak.

[OpenAI]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή