Το τελευταίο τραγούδι των Beatles έγινε πραγματικότητα χάριν στην Τεχνολογία

26


Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας Machine Learning της WingNut Films, ο πασίγνωστος σκηνοθέτης Peter Jackson κατάφερε να απομονώσει όλες τις φωνές των μελών της θρυλικής μπάντας των The Beatles προκειμένου να δημιουργήσει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ The Beatles: Get Back για λογαριασμό του Disney+.

Τώρα, η ίδια τεχνολογία έδωσε στον Paul McCartney την δυνατότητα να ανακτήσει την φωνή του John Lennon από μια παλιά κασέτα όπου είχε ηχογραφηθεί μια ανολοκλήρωτη έκδοση του “Now and Then”, ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσει τελικά μετά από πολλές δεκαετίες στις 2 Νοεμβρίου 2023 και θα είναι το τελευταίο τραγούδι των Beatles!

Μία ημέρα νωρίτερα θα προβληθεί το 12λεπτο ντοκιμαντέρ με ονομασία Now and Then – The Last Beatles Song από τον σκηνοθέτη Oliver Murray, στο οποίο θα αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για το project, ενώ στο Δελτίο Τύπου για το νέο τραγούδι ο Paul McCartney δηλώνει ιδιαίτερα συγκινημένος για το γεγονός ότι ακούει ξανά την φωνή του John Lennon σε μια γνήσια ηχογράφηση των Beatles εν έτει 2023. Επίσης, ο Ringo Starr χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία παραγωγής του τραγουδιού ως «ό,τι κοντινότερο μπορούσαμε να κάνουμε για να έχουμε και πάλι μαζί μας τον Lennon».

Το “Now and Then” θα κυκλοφορήσει και σε διπλό βινύλιο με την πίσω πλευρά να έχει το “Love Me Do”, το πρώτο τραγούδι στην ιστορία της μπάντας. Τέλος, στις 3 Νοεμβρίου 2023 θα προβληθεί και το video clip για το νέο και τελευταίο τραγούδι.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή