Το Epic Games Store έρχεται σε Android και iOS

0


Τον περασμένο Φεβρουάριο η Epic Games ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει ένα Epic Games Store για συσκευές Android και iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά από τις τελευταίες περιπέτειες κυρίως με την Apple, η εταιρεία προχώρησε στην αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών στο πλαίσιο του συνεδρίου GDC (Game Developers Conference) σχετικά με το ντεμπούτο των καταστημάτων της και τις χρεώσεις.

Για τα παιχνίδια που διανέμονται μέσω του Epic Games Store, η Epic θα εισπράττει ένα μερίδιο 12% των εσόδων, το οποίο είναι το ίδιο μερίδιο που χρεώνει σε Windows και Mac. Οι εφαρμογές θα λαμβάνουν το 100% των εσόδων που κερδίζουν για τους πρώτους έξι μήνες, χωρίς η Epic να παίρνει κανένα μερίδιο, ενώ δεν υπάρχουν χρεώσεις για τις εφαρμογές που προσφέρουν in-game αγορές και χρησιμοποιούν τη δική τους μέθοδο επεξεργασίας πληρωμών.

Ένα παιχνίδι που πωλείται μέσω του Epic Games Store θα πρέπει να πληρώνει τόσο το 12% του τέλους της Epic όσο και το Core Technology Fee (CTF) της Apple ύψους €0.50 για κάθε “πρώτη ετήσια” εγκατάσταση μετά από το ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις. Οι εφαρμογές που διανέμονται μέσω του App Store, σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους επιχειρηματικούς όρους της Apple για την ΕΕ, θα πληρώνουν το CTF και μια προμήθεια 10-17%, από το τυπικό ποσοστό 15-30% που παίρνει η Apple.

Το Epic Games Store μοιράζει τα έσοδα κατά 88/12 για τους developers που διανέμουν επί πληρωμή εφαρμογές σε PC και Mac και αυτό θα συνεχιστεί και στις πλατφόρμες για φορητές συσκευές. Οι developers δεν θα πληρώνουν τίποτα στην Epic για να διανέμουν δωρεάν εφαρμογές. Εάν οι developers προσφέρουν in-app αγορές, μπορούν να επιλέξουν είτε να χρησιμοποιήσουν το δικό μας σύστημα επεξεργασίας πληρωμών με το μοίρασμα των εσόδων 88/12 είτε να χρησιμοποιήσουν έναν third party φορέα επεξεργασίας πληρωμών και να κρατήσουν το 100% των εσόδων αυτών, όπως ακριβώς κάνουν και σήμερα.

Οι εκδόσεις του Epic Games Store για συσκευές Android και iOS (μόνο στην ΕΕ) θα ανοίξουν αργότερα μέσα στη χρονιά, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία.



Πηγή