Το Find My Device της Google για τον εντοπισμό συσκευών λανσάρεται και στην Ελλάδα

0


Κάτι παραπάνω από ένας μήνας έχει περάσει από τότε που η Google έθεσε σε λειτουργία το δικό της δίκτυο εντοπισμού συσκευών, το Find My Device, και σήμερα μας ήρθε ενημέρωση σχετικά με τον δικό μας λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η υποστήριξη της υπηρεσίας και στην Ελλάδα, επομένως, είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα λάβετε (αν δεν έχετε λάβει ήδη) και εσείς τη σχετική ενημέρωση από την εταιρεία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εύρεση συσκευής (Find My Device) σήμερα για να εντοπίσετε συσκευές όταν είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Με το νέο δίκτυο Εύρεσης συσκευής, θα μπορείτε να εντοπίσετε τις συσκευές σας ακόμα και αν είναι εκτός σύνδεσης. Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε τυχόν συμβατά αξεσουάρ Γρήγορης σύζευξης όταν είναι αποσυνδεδεμένα από τη συσκευή σας. Στα αξεσουάρ συμπεριλαμβάνονται ακουστικά ψείρες και κανονικά ακουστικά καθώς και συσκευές παρακολούθησης που μπορείτε να τοποθετήσετε στο πορτοφόλι, τα κλειδιά ή το ποδήλατό σας.

Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις συσκευές σας όταν είναι εκτός σύνδεσης, η Εύρεση συσκευής θα χρησιμοποιεί το δίκτυο της κοινότητας Android που αποτελείται από περισσότερες από ένα δισεκατομμύρια συσκευές και θα αποθηκεύει τις πρόσφατες τοποθεσίες των συσκευών σας.

Πώς λειτουργεί

Οι συσκευές στο δίκτυο χρησιμοποιούν το Bluetooth για σάρωση κοντινών συσκευών. Αν άλλες συσκευές εντοπίσουν τις συσκευές σας, θα στείλουν με ασφάλεια τις τοποθεσίες στις οποίες τις εντόπισαν στην Εύρεση συσκευής. Οι συσκευές σας Android θα κάνουν το ίδιο για να βοηθήσουν άλλους χρήστες να βρουν τις συσκευές τους που είναι εκτός σύνδεσης όταν εντοπιστούν σε κοντινή απόσταση.

Οι τοποθεσίες των συσκευών σας θα κρυπτογραφηθούν χρησιμοποιώντας το PIN, το μοτίβο ή τον κωδικό πρόσβασης για τις συσκευές σας Android. Είναι ορατές μόνο σε εσάς και στα άτομα με τα οποία μοιράζεστε τις συσκευές σας στην Εύρεση συσκευής. Δεν θα είναι ορατές στην Google ούτε θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση στις συσκευές σας Android όταν αυτή η λειτουργία ενεργοποιηθεί σε 3 ημέρες. Μέχρι τότε, μπορείτε να εξαιρεθείτε από το δίκτυο μέσω της Εύρεσης συσκευής στον ιστό. Η επιλογή σας θα εφαρμοστεί σε όλες τις συσκευές Android που είναι συνδεδεμένες με τη διεύθυνση email σας. Μετά την ενεργοποίηση της λειτουργίας, θα μπορείτε να διαχειριστείτε τη συμμετοχή συσκευών οποιαδήποτε στιγμή μέσω των ρυθμίσεων της Εύρεσης συσκευής στη συσκευή.



Πηγή