Φέρνει το δικό της App Tracking Transparency στο Android 12

15


Η Google αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια της Apple, καθώς ετοιμάζεται να επιτρέψει στους Android χρήστες να απενεργοποιούν την παρακολούθηση τους από τις εφαρμογές του Google Play Store.

Σύμφωνα με το Financial Times, η Google θα εισάγει για τους χρήστες την επιλογή ενεργοποίησης/απενεργοποίησης συλλογής των προσωπικών τους δεδομένων από εφαρμογές για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων.

Μάλιστα, οι χρήστες Android μπορούν ήδη να περιορίσουν την παρακολούθηση τους από εφαρμογές ή να επαναπροσδιορίσουν χειροκίνητα το Advertising ID τους για την αποτροπή συλλογής των δεδομένων τους, ωστόσο, με τη νέα ρύθμιση οι χρήστες θα μπορούν να απαλλαχθούν οριστικά από κάθε εναλλακτική τακτική που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για την παρακολούθηση της δραστηριότητας τους.

Η Google ανακοίνωσε την αλλαγή στην πολιτική απορρήτου του Play Store με ένα email στους προγραμματιστές, ενημερώνοντας τους πως όσοι επιχειρήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα Advertising IDs των χρηστών ενώ έχουν επιλέξει να εξαιρεθούν από την παρακολούθηση της δραστηριότητας τους θα παρατηρούν μόνο μία σειρά από μηδενικά και τίποτα άλλο.

Επί του παρόντος δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η νέα λειτουργία παρακολούθησης θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή ή εάν θα βρίσκεται στο μενού των ρυθμίσεων. Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη νέα δυνατότητα στις συσκευές που θα έχουν Android 12 στα τέλη του τρέχοντος έτους και εν συνεχεία θα καταστεί εφικτή σε περισσότερες συσκευές μέχρι το 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]



Πηγή