Φήμες πως σύντομα θα υποστηρίζει επικοινωνία με δορυφόρο

6


Τους τελευταίους μήνες έχουμε συνηθίσει τη Google να εξελίσσει διαρκώς την εφαρμογή Messages και να πιέζει την Apple να υιοθετήσει και αυτή το περίφημο πρότυπο RCS για το iMessage, όμως αυτή τη φορά κυκλοφορούν πληροφορίες για ένα χαρακτηριστικό του iOS που ενδιαφέρει την εταιρεία.

Πρόκειται για την δυνατότητα επικοινωνίας με δορυφόρο για την αποστολή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ο χρήστης βρίσκεται σε περιοχές εκτός κάλυψης δικτύου. Όπως αναφέρουν ξεχωριστά δύο γνωστοί ερευνητές που σκαλίζουν τους κώδικες της Google, η εταιρεία ίσως ενσωματώσει σχετικά σύντομα στο Messages μια δυνατότητα αντίστοιχη με το Emergency SOS via Satellite του iOS, προκειμένου να είναι καλυμμένοι και οι χρήστες συσκευών Android.

Συγκεκριμένα, ο Mishaal Rahman αναφέρει στην ανάρτηση του στο X τα εξής:

Αν και η λειτουργία Emergency SOS στην εφαρμογή Messages βρίσκεται στα σπάργανα, δεν θα προκαλούσε εντύπωση εάν η Google προχωρούσε στην προσθήκη της, μιας και έχει αναφέρει ήδη πως δουλεύει επάνω σε αυτήν την δυνατότητα για την έκδοση του Android 14. Από τη στιγμή που το Google Messages είναι η προκαθορισμένη εφαρμογή μηνυμάτων για την πλειοψηφία των Android smartphones όλων των κατασκευαστών, θα πρέπει να βρει τον τρόπο υποστήριξης της επικοινωνίας με δορυφόρο χωρίς να είναι απαραίτητα κατασκευασμένη η εκάστοτε συσκευή για αυτήν την δυνατότητα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η λειτουργία Emergency SOS via Satellite έχει αποδειχθεί σωτήρια σε αρκετές περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη αυτήν μιας οικογένειας που διεσώθη από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Maui. Ίσως έχουμε σχετικές ανακοινώσεις από τη Google με το λανσάρισμα της τελικής έκδοσης του Android 14 σε μερικές ημέρες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή