Αναφορά ότι ετοιμάζει αισθητήρες έως 440MP

2


Η Samsung έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια στον τομέα των αισθητήρων κάμερας για φορητές συσκευές, κάτι που βλέπουμε κυρίως στα κορυφαία μοντέλα της όπως το Galaxy S23 Ultra. Αυτή τη φορά μαθαίνουμε πως σκοπεύει να φτάσει μέχρι τα 440MP τα επόμενα χρόνια, καθώς και να κατασκευάσει τον δικό της αισθητήρα μεγέθους 1’’ για να ανταγωνιστεί άμεσα τον Sony IMX989.

Σύμφωνα με τον γνωστό leakster Revegnus (@Tech_Reve), η Samsung εργάζεται επάνω σε τρεις νέους αισθητήρες, τον 50MP ISOCELL GN6, τον 200MP ISOCELL HP7 και τον 440MP ISOCELL HU1. Ο πρώτος θα αποτελέσει τον διάδοχο των GN1 και GN2 με μέγεθος pixel 1.6μm και συνολικό μέγεθος 1’’ για χρήση στις ναυαρχίδες της, ενώ ο δεύτερος θα διαθέτει μέγεθος pixel 0.6μm και προορίζεται για την mid-range κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά τον 440MP ISOCELL HU1, οι πληροφορίες λένε πως μπορεί να έχει μέγεθος μεγαλύτερο από 1’’ και μάλλον δεν προορίζεται για την αγορά των smartphones, αλλά για οχήματα με συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης (π.χ. για την αναγνώριση του περιβάλλοντος).

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Samsung, αλλά δεν αποκλείεται πως θα έχουμε κάποια ανακοίνωση στην επερχόμενη IFA 2023 στις αρχές Σεπτεμβρίου.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή