Φρένο στην εξαγορά της ARM από την Nvidia λόγω FTC

4


H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) καταθέτει αγωγή εναντίον της Nvidia, βάζοντας σημαντικούς φραγμούς στην απόφαση της να εξαγοράσει την ARM για 40 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την FTC, η προκείμενη συμφωνία θα υπονομεύσει τον ανταγωνισμό. H δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Αυγούστου 2022.

Εκτός από το γεγονός ότι η απόκτηση της ARM από την Nvidia θα της δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της, η FTC ισχυρίζεται επίσης ότι η Nvidia θα έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των κατόχων αδειών ARM και θα μειώσει το κίνητρο της για περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της, εάν αντιτίθεται με τους επιχειρηματικούς στόχους της Nvidia.

Στην αντίπερα όχθη, η Nvidia δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε από την παρεμπόδιση της FTC και χαρακτήρισε την αγωγή ως το «επόμενο βήμα» στη διαδικασία, επαναλαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα από την εξαγορά της ARM. Η εξαγορά θα θέσει ως προτεραιότητα τα σχέδια των προϊόντων της ARM, θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα εξακολουθήσει να προστατεύει το υπάρχον μοντέλο συνεργασίας (open-licensing), σύμφωνα με την Nvidia.

Αναφορικά με τους ανταγωνιστές της Nvidia, η Qualcomm αντιτάχθηκε στην εν λόγω συμφωνία στην επικοινωνία της με την FTC, λέγοντας ότι ενδεχομένως η Nvidia να αρνηθεί να χορηγήσει άδεια για σχέδια. Και όταν εταιρείες όπως η Apple, η MediaTek και η Samsung εξαρτώνται επίσης από την ARM, πώς να ενθουσιαστεί η υπόλοιπη αγορά στο άκουσμα αυτής της συμφωνίας; Η Nvidia πάντως δεσμεύεται ότι θα επενδύσει στην Arm και θα επεκτείνει τις προσφορές της με τρόπους που θα ενισχύουν περισσότερο τον ανταγωνισμό.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή