Όλα τα παιχνίδια της Activision Blizzard θα είναι διαθέσιμα και για το PlayStation

50


Ακόμη ένα επεισόδιο στον απόηχο των μεγάλων εξαγορών που πραγματοποίησαν οι Microsoft και Sony τις τελευταίες ημέρες, με την πρώτη να δαπανά σχεδόν $70 δισ. για την Activision Blizzard και τη δεύτερη $3.6 δισ. για την Bungie. Η Sony φρόντισε να ξεκαθαρίσει άμεσα ότι δεν σκοπεύει να κρατήσει καμία αποκλειστικότητα για τα παιχνίδια της Bungie και η Microsoft προχώρησε σε νέα ανακοίνωση που σαφέστατα θα χαροποιήσει τους gamers.

Η εταιρεία τονίζει πως όλα τα παιχνίδια της Activision Blizzard (παλιά, νέα και μελλοντικές παραγωγές) θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα για το PlayStation ακόμα και αφότου παρέλθουν οι καταληκτικές ημερομηνίες των υπαρχόντων συμφωνιών. Για παράδειγμα, τα μελλοντικά Call of Duty που θα κυκλοφορήσουν μετά το 2023 θα είναι διαθέσιμα και για το PlayStation.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, η Microsoft θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέα Call of Duty και άλλους δημοφιλείς τίτλους της Activision Blizzard για το PlayStation. Και έχουμε δεσμευτεί με τη Sony πως αυτό θα συνεχιστεί και πέρα από τις τρέχουσες συμφωνίες προκειμένου οι φίλοι της εταιρείας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα παιχνίδια που αγαπούν. Επίσης, μας ενδιαφέρει να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο και για την επιτυχημένη πλατφόρμα της Nintendo (σ.σ. το Nintendo Switch).

Η απόφαση της Microsoft για τα παιχνίδια της Activision Blizzard δεν είναι και τόσο αυτονόητο όσο μπορεί να περίμεναν οι gamers. Αρκετοί θα θυμάστε πως μετά την προηγούμενη μεγάλη εξαγορά της ZeniMax Media (Bethesda κλπ.), η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως το πολυαναμενόμενο The Elder Scrolls VI θα είναι αποκλειστικό του Xbox.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή