4+1 λόγοι για να επιλέξετε Windows Phone

43
4+1 λόγοι για να επιλέξετε Windows Phone

Πολλοί από σας λογικά δεν έχουν ασχοληθεί με τα Windows Phone. Όμως το 2015 είναι εδώ με δυναμική παρουσία και είναι μια πολύ καλή πρόταση ιδίως για low-end συσκευές. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 4+1 λόγους για να μεταβείτε σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Υποδειγματική λειτουργία
Και ναι, ένα από τα βασικά προβλήματα των low-end Android συσκευών είναι ότι έχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην πλοήγηση στα μενού καθώς και στο άνοιγμα εφαρμογών. Στα Windows Phone είτε επιλέξεις το 530 (το οποίο μπορείτε να βρείτε με λίγο πάνω από 60 ευρώ) είτε το 930 θα έχετε μια κατά βάση απροβλημάτιστη λειτουργία χωρίς «χαζά» κολλήματα και εκνευριστικές καθημερινές και συχνές δυσλειτουργίες.

Ενιαία εμφάνιση σε όλες τις συσκευές
Επιλέγοντας ένα Windows Phone ξέρεις ότι έχεις ένα περιβάλλον που δεν διαφοροποιείται μεταξύ των διαφορετικών συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά

Εύκολο περιβάλλον χρήσης
Τα Windows Phone έχουν ένα πραγματικά πολύ εύκολο στην κατανόηση και την λειτουργία του περιβάλλον που κατά την γνώμη μου συνίσταται σε ανθρώπους που δεν έχουν προηγούμενη εξοικείωση με smartphones. Έχω προτείνει Windows Phone συσκευές σε συγγενείς και χρειάστηκε ελάχιστη βοήθεια από την μεριά μου για να μάθουν το λειτουργικό και να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν με άνεση την νέα τους συσκευή. Επιπλέον η δυνατότητα τοποθέτησης μεγάλων tiles στην αρχική οθόνη κάνει εύκολη τη χρήση του κινητού και από ηλικιωμένα άτομα που δυσκολεύονται να δουν και να πατήσουν τα μικρά εικονίδια άλλων λειτουργικών συστημάτων.

Εγγυημένες αναβαθμίσεις για 36 μήνες
Ξεχάστε την έλλειψη αναβαθμίσεων που αντιμετωπίζατε κυρίως στις φθηνές Android συσκευές. Η Microsoft έχει επίσημα ανακοινώσει ότι οι συσκευές που εξοπλίζονται με το δικό της λειτουργικό σύστημα θα λαμβάνουν αναβαθμίσεις για 36 μήνες κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και οι φθηνές συ-σκευές δεν λάβουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού θα λάβουν σίγουρα όλες τις τελευταίες διορθώσεις ασφαλείας που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία των συσκευών.

Lumia εφαρμογές + Here Maps
Σε αυτήν την περίπτωση απευθυνόμαστε σε κατόχους Nokia ή Microsoft συσκευών (που είναι βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των Windows Phone συσκευών). Η Nokia είχε ασχοληθεί ζεστά με το λειτουργικό και είχε δημιουργήσει πολλές εφαρμογές για να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις κάμερες των συσκευών της καθώς και τους Here Maps που είναι από τις πληρέστερες εφαρμογές πλοήγησης ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Τέλος σύμφωνα με τη Microsoft το σύνολο των δικών της Lumia smartphones θα αναβαθμιστεί σε Windows 10.

 

Πηγή: techblog.gr