Η εφαρμογή που σας λέει με ποιον να… γίνετε φίλοι

18
Η εφαρμογή που σας λέει με ποιον να... γίνετε φίλοι

Παρακολουθεί πώς επηρεάζεται ο καρδιακός σας παλμός

Στον κοινωνικό μας κύκλο είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν φίλοι με τους ανθρώπους θέλουμε και μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί τους, εκείνοι που μας ηρεμούν, αλλά και άλλοι οι οποίοι είναι «κακή επιρροή».

Μια νέα εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τους Kyle McDonald και Lauren McCarthy από τις ΗΠΑ και δοκιμάστηκε από μια ομάδα φοιτητών στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon University, «υπόσχεται» ότι μπορεί να αποκαλύψει πώς ακριβώς μας κάνουν να νιώθουμε διαφορετικοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μάλλον θα… πρέπει να απομακρύνουμε από τη ζωή μας για τα καλά.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Pplkpr» (στα αγγλικά προφέρεται ως «people keeper»). Συγχρονίζει μια οθόνη που παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς και συνδέει τις ανεπαίσθητες αλλαγές στη συναισθηματική κατάσταση του χρήστη, όταν βρίσκεται κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους.

Μόλις αντιληφθεί μια αλλαγή, η εφαρμογή ρωτά το χρήστη να εξηγήσει πώς αισθάνεται και με ποιον είναι μαζί. Με τον καιρό, ένας αλγόριθμος «μαθαίνει» ποια συναισθήματα σχετίζονται με τις αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, μπορείτε να ανακαλύψετε ποιοι από τους φίλους σας… σας κάνουν κακό!

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στις συσκευές iOS.

Πηγή: newsbeast.gr