Το 63% των iOS συσκευών «τρέχει» το iOS 8

17
Το 63 των iOS συσκευών «τρέχει» το iOS 8

Η προηγούμενη έκδοση του λογισμικού βρίσκεται στο 33% των συσκευών

Η Apple τόνισε στο developer portal της πως το 63% των iOS συσκευών έχουν πλέον εγκατεστημένο το iOS 8. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από το App Store στις 8 Δεκεμβρίου του 2014.

Βλέπουμε λοιπόν πως αν και τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS 8 είναι χαμηλότερα από άλλες εκδόσεις του λογισμικού σιγά-σιγά έχουν ξεκινήσει να ανεβαίνουν με σταθερούς ρυθμούς.

Το iOS 7 έρχεται δεύτερο με ποσοστά υιοθέτησης στο 33% πλέον, ενώ το iOS 6 και παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού καταλαμβάνουν το μόλις 4%.

Ως μέτρο σύγκρισης τον ποσοστών υιοθέτησης του iOS 7, πέρυσι την ίδια χρονική στιγμή βρισκόταν στο 74%.

Η διαφορά αυτή μπορεί να εξηγηθεί και από το γεγονός πως το iOS 8 χρειάζεται 2 GB ελεύθερου χώρου για ληφθεί και να εγκατασταθεί στη συσκευή. Σιγά-σιγά όμως οι χρήστες φαίνεται πως ελευθερώνουν χώρο, την ιδία στιγμή που η Apple είναι ιδιαίτερα δραστήρια στις διορθώσεις σφαλμάτων.

Να τονίσουμε βέβαια πως αν αποφασίσετε να κάνετε τις αναβαθμίσεις λογισμικού μέσω iTunes τότε δεν χρειάζεται να ελευθερώσετε καθόλου χώρο από τη συσκευή σας.

Το ποσοστό υιοθέτησης υπολογίζεται από συσκευές που μπορούν να τρέξουν το iOS 8 κάτι το οποίο σημαίνει πως για παράδειγμα τo iPhone 3GS δεν υπολογίζεται.