Έρευνα: Το 80% του deep web traffic αφορά σε παιδική πορνογραφία

35
Έρευνα: Το 80% του deep web traffic αφορά σε παιδική πορνογραφία

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University of Portsmouth στο Ηνωμένο Βασίλειο το 80% του web traffic στο «deep web» σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία. Βεβαίως δεν αποτελεί έκπληξη που ένα ποσοστό των «καταναλωτών» του deep web ασχολείται με παράνομο υλικό, όμως αποτελεί μεγάλη έκπληξη που η παιδοφιλία αγγίζει αυτά τα τεράστια ποσοστά.

Λόγω της ανωνυμίας που προσφέρουν υπηρεσίες όπως το Tor, υπάρχει πληθώρα ανώνυμων δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο «βαθύ» web όπως ναρκωτικά, λαθρεμπόριο κλπ. Αυτό όμως που σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου φτάνει στο απίστευτο ποστοστό του 83% είναι τα sites που παρέχουν περιεχόμενο οποιουδήποτε είδους σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών.

Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 40.000 διαφορετικές υπηρεσίες στο Tor και βρήκαν την τεράστια ζήτηση για παιδική πορνογραφία, αν και τα συγκεκριμένα sites βρίσκονται μόλις στο 2% των διαθέσιμων υπηρεσιών του deep web. Η έρευνα επικεντρώνεται στις κρυμμένες υπηρεσίες, τις λεγόμενες «onion addresses» που είναι διαθέσιμες μόνο από το «inside Tor».