Facebook και Instagram με συνδρομή στην Ευρώπη χωρίς διαφημίσεις

12


Το σενάριο να δούμε συνδρομητικές εκδόσεις των Facebook και Instagram χωρίς διαφημίσεις ίσως έμοιαζε αρκετά απίθανο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τα τελευταία νομοσχέδια της ΕΕ δεν αποκλείεται πως θα ωθήσουν τη Meta σε μια τέτοια κίνηση.

Σύμφωνα με αναφορά της The New York Times, η Meta εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παρέχει στους πολίτες της ΕΕ την επιλογή για πρόσβαση στα Facebook και Instagram με συνδρομή για να μην τους εμφανίζεται καμία απολύτως διαφήμιση, ενώ θα συνεχίσει να τρέχει κανονικά τις δωρεάν εκδόσεις των δύο κοινωνικών δικτύων όπως τις γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε σήμερα.

Η απόφαση της Meta σχετίζεται άμεσα με τα νομοσχέδια GDPR και DMA (Digital Markets Act) που έχουν τεθεί σε ισχύ από την ΕΕ και περιορίζουν σημαντικά τις εταιρείες στον τρόπο με τον οποίο συλλέγουν, αποθηκεύουν και αξιοποιούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Παρέχοντας την επιλογή συνδρομής για ad-free χρήση των πλατφορμών, η Meta θα μπορεί να δικαιολογήσει το μοντέλο λειτουργίας της στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ενώ θα δείξει και τον δρόμο στις υπόλοιπες εταιρείες για να κινηθούν αναλόγως.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, ούτε κάποια ένδειξη για το κόστος της συνδρομής στα Facebook και Instagram. Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι κατά πόσο θα «ψηθούν» οι χρήστες να πληρώσουν για να γλιτώσουν από τις διαφημίσεις.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή