Ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει το RCS από το 2024, αλλά δεν ανοίγει το iMessage

15


Έπεσε και αυτό το κάστρο. Η Apple ανακοίνωσε επίσημα ότι θα προσθέσει την υποστήριξη του προτύπου RCS στα iPhone, βάζοντας επιτέλους ένα τέλος στην «κλάψα» της Google (πλάκα κάνουμε…) και λύνοντας οριστικά το θέμα της ανταλλαγής μηνυμάτων αυτού του τύπου μεταξύ Android και iOS. Συγκεκριμένα, το iPhone θα αναβαθμιστεί ώστε να υποστηρίζει το RCS σε μια μελλοντική έκδοση του iOS που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο επόμενο έτος. Το SMS θα παραμείνει η εναλλακτική λύση όταν το RCS δεν θα είναι διαθέσιμο.

Το πρότυπο RCS, ή Rich Communications Services, είναι μια αναβάθμιση των SMS/MMS που υποστηρίζει σύγχρονες λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως ενδείξεις πληκτρολόγησης με αποδείξεις ανάγνωσης (οι οποίες μπορούν να απενεργοποιηθούν) και φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης. Αυτό γίνεται μέσω της αποστολής στο cloud και στη συνέχεια ο παραλήπτης λαμβάνει μια τυχαία επιλεγμένη διεύθυνση URL που απλώς φορτώνει την εικόνα/το βίντεο. Οι ομαδικές ανταλλαγές μηνυμάτων βελτιώνονται με καλύτερους ελέγχους για την αποχώρηση και τη συμμετοχή σε συνομιλίες, ενώ μπορείτε να στέλνετε μηνύματα RCS μέσω οποιασδήποτε σύνδεσης στο διαδίκτυο (Wi-Fi και δεδομένα κινητής τηλεφωνίας) αντί να απαιτείται το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του παρόχου σας.

Η Apple επισημαίνει την έλλειψη ισχυρής κρυπτογράφησης στο πρότυπο RCS και δηλώνει ότι θέλει να συνεργαστεί με τα μέλη του GSMA για την προσθήκη αυτής της κρυπτογράφησης. Το Google Messages στο Android προσφέρει τη δική του end-to-end κρυπτογράφηση (E2EE) για συνομιλίες 1:1 και ομαδικές συνομιλίες. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η υποστήριξη του RCS στα iPhone δεν σημαίνει πως η Apple ανοίγει οριστικά την υπηρεσία iMessage στους ανταγωνιστές της, με το RCS να προστίθεται ξεχωριστά ως ενισχυμένη εναλλακτική των SMS/MMS.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή