Αν θες turn-by-turn πλοήγηση θα πρέπει να μοιράζεσαι τα δεδομένα σου

11


Μία νέα ενημέρωση εμφανίζεται στους χρήστες της υπηρεσίας Google Maps για συσκευές Android και iOS, η οποία τους ζητά απλά και ξεκάθαρα να επιτρέψουν στην εφαρμογή να χρησιμοποιεί τα δεδομένα πλοήγησης τους προκειμένου να βελτιώνει την εμπειρία για όλους. Σε περίπτωση που ο χρήστης αρνηθεί, τότε παύουν να λειτουργούν οι φωνητικές βήμα-προς-βήμα οδηγίες πλοήγησης!

Στην ειδοποίηση της η Google εξηγεί πως τα δεδομένα πλοήγησης βελτιώνουν την υπηρεσία Maps. Η εταιρεία συλλέγει πληροφορίες όπως την τοποθεσία μέσω GPS και τη διαδρομή που έχει επιλέξει ο χρήστης. Αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για να παρέχουν τις οδηγίες πλοήγησης, αλλά και να παρατηρούν σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες στους δρόμους (π.χ. ατυχήματα, κυκλοφοριακή συμφόρηση) για να ενημερώνουν και τους άλλους χρήστες.

Είναι, επομένως, μια αναγκαία θυσία για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τα προνόμια μιας δωρεάν υπηρεσίας. Η Google ξεκαθαρίζει ότι τα δεδομένα που συλλέγει δεν συσχετίζονται με τον λογαριασμό ή τη συσκευή του χρήστη. Σε περίπτωση που κάποιος πατήσει “Cancel” στην ειδοποίηση, τότε δεν θα λαμβάνει φωνητικές οδηγίες πλοήγησης, αλλά θα του εμφανίζονται γραπτές σε λίστα, κάτι όχι και τόσο χρήσιμο την ώρα που οδηγείς…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή