Με τα Journeys συνεχίζεις την αναζήτηση από εκεί που την άφησες

30


Η Google ανακοίνωσε επίσημα ορισμένα νέα χαρακτηριστικά για τον Chrome browser, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένας νέος τρόπος να συνεχίζεις από εκεί που άφησες παλαιότερες αναζητήσεις σου.

Πρόκειται για το Journeys, μια ενότητα που θα συγκεντρώνει τις παλαιότερες αναζητήσεις σου ανά θέμα, καθώς ο Chrome θα σου εμφανίζει αυτόματα τη δυνατότητα να συνεχίσεις την αναζήτηση από εκεί που την άφησες όταν επιχειρήσεις να εισάγεις τον ίδιο όρο αναζήτησης. Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να δουν τα Journeys απευθείας από την ενότητα Chrome History.

Η εταιρεία αναφέρει πως όταν ξεκινάς να αναζητάς κάτι και για κάποιο λόγο σταματάς τη διαδικασία απότομα, τότε είναι δυσκολότερο να εντοπίσεις ξανά αυτά που είχες ανακαλύψει την πρώτη φορά. Επομένως, με τα Journeys θα σε μεταφέρει ακριβώς εκεί που είχες μείνει στο παρελθόν. Επιπλέον, η Google τονίζει ότι τα Journeys θα ομαδοποιούν το ιστορικό πλοήγησης μόνο στη συσκευή που χρησιμοποιούσες τότε και τίποτα δεν θα μένει αποθηκευμένο για να συνδέεται με τον λογαριασμό Google του χρήστη. Ακόμη, η νέα λειτουργία των Journeys δεν έχει καμία σχέση με τα περίφημα Topics, την τελευταία πρόταση της Google για αντικατάσταση των cookies που είχαμε δει πριν από μερικές ημέρες.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που έρχεται στον Chrome browser είναι τα Chrome Actions. Ουσιαστικά, πρόκειται για συντομεύσεις που σε μεταφέρουν απευθείας σε αυτό που θέλεις να κάνεις χωρίς να ξοδεύεις χρόνο σε επιπλέον βήματα. Για παράδειγμα, μπορείς να γράψεις στη μπάρα “Manage Settings” ή “Play Chrome Dino game” για να μεταφερθείς άμεσα εκεί που θές.

Τα νέα χαρακτηριστικά λανσάρονται σταδιακά σε όλο τον κόσμο, επομένως, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθούν σε κάθε χρήστη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Google]





Πηγή