Οι συνολικές πωλήσεις του ήταν λιγότερες από τις μισές του PS4!

21


Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι η Microsoft δεν αποκαλύπτει τα ακριβή νούμερα πωλήσεων των παιχνιδοκονσολών της και πρακτικά η αγορά έχει μια εκτίμηση για την πορεία του Xbox από τα νούμερα που μοιράζονται κατά καιρούς τα καταστήματα. Είναι από τις σπάνιες φορές, λοιπόν, που μαθαίνουμε από την ίδια την εταιρεία κάποια στοιχεία για τις πωλήσεις της, διότι ήταν αναγκαίο να αναφερθεί σε νούμερα στο πλαίσιο της επικείμενης τεράστιας εξαγοράς της Activision Blizzard.

Συγκεκριμένα, η Microsoft εξετάζεται αυτήν την περίοδο από την αρμόδια αρχή περί ανταγωνισμού της Βραζιλίας, την CADE, προκειμένου να λάβει έγκριση για να προχωρήσει η εξαγορά, και μέσα στα έγγραφα που παρέδωσε παραδέχεται ότι το Xbox One πούλησε λιγότερο από τα μισά τεμάχια σε σύγκριση με το PS4! Στο ίδιο έγγραφο υπάρχει και ο ισχυρισμός της Microsoft πως η Sony πληρώνει τους developers για να αγνοήσουν την υπηρεσία Xbox Game Pass και να αφήσουν έξω από αυτήν τα παιχνίδια τους.

Η Microsoft είχε σταματήσει να μοιράζεται τα νούμερα πωλήσεων του Xbox One από το 2016 και αντ’ αυτού προτιμούσε να αναφέρεται στον αριθμό συνδρομητών της υπηρεσίας Xbox Live, δείχνοντας από τότε τις προθέσεις της για την μετατροπή του Xbox σε υπηρεσία παρά σε παιχνιδοκονσόλα. Με δεδομένο ότι το PS4 πούλησε μέχρι τον περασμένο Μάρτιο 117.2 εκατ. τεμάχια, μπορούμε να υπολογίσουμε τις συνολικές πωλήσεις του Xbox One σε λιγότερο από 58.5 εκατ., αριθμός που είναι ταυτόχρονα περίπου ο μισός και από τις πωλήσεις του Nintendo Switch (111.08 εκατ. μέχρι στιγμής).

Εξάλλου, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, είχε δηλώσει στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου ότι το Xbox κερδίζει σε συνολικές πωλήσεις το PlayStation τα τελευταία τρία τρίμηνα στην Βόρεια Αμερική, αλλά και πάλι δεν αποκάλυψε τον συνολικό αριθμό πωλήσεων των Xbox Series X/S.

Προφανώς όλα γίνονται ενόψει της εξαγοράς της Activision Blizzard έναντι $68.7 δισ., διότι η Sony ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον των πολύ δημοφιλών IPs (π.χ. Diablo, Call of Duty) που ενδεχομένως θα γίνουν αποκλειστικά προνόμια όσων είναι συνδρομητές στο Xbox Game Pass ή είναι κάτοχοι Xbox. Από την άλλη, η Microsoft εξαρχής είχε τονίσει πως δεν την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι πωλήσεις των Xbox Series X/S και ότι ρίχνει το βάρος της στην ανάπτυξη του Xbox Game Pass και του xCloud.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή