Ποιες εταιρείες παρέχουν τις καλύτερες συνδέσεις στην Ελλάδα

0


Βαρόμετρο σταθερών συνδέσεων Internet (01/01/2023 – 31/12/2023)

Η Vodafone παρείχε τις καλύτερες επιδόσεις σταθερού Internet στην Ελλάδα το 2023.

Αυτή η μελέτη, που διεξήχθη από την nPerf, μια γαλλική εταιρεία με πάνω από μια δεκαετία εμπειρία στη μέτρηση των συνδέσεων στο Διαδίκτυο, βασίζεται σε δεδομένα που δημιουργούνται από τους χρήστες από το nPerf Speed Test.

Τα συνολικά αποτελέσματα λαμβάνουν υπόψη όλες τις σταθερές τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στη χώρα (ADSL, καλώδιο, οπτικές ίνες…).

Η μελέτη nPerf βασίζεται σε χιλιάδες δοκιμές που πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τους τελικούς πελάτες των χειριστών. Η βαθμολογία nPerf, εκφρασμένη σε nPoints, αντικατοπτρίζει τη συνολική ποιότητα της σύνδεσης που βιώνει ο χρήστης. Τα αποτελέσματα λαμβάνουν υπόψη όλους τους σχετικούς δείκτες.

  • Δοκιμή ταχύτητας: Στην ολοκληρωμένη ανάλυσή μας που εκτείνεται από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Cosmote (47 Mb/s) έχει αναγνωριστεί ότι παρέχει τις ταχύτερες σταθερές ταχύτητες λήψης στην Ελλάδα. Αυτή η ταχύτητα είναι ένα μέτρο της ποσότητας δεδομένων που λαμβάνεται από τον διακομιστή nPerf σε ένα δευτερόλεπτο. Οι υψηλότερες τιμές υποδεικνύουν ταχύτερες συνδέσεις.
  • Εξαιρετική ταχύτητα: Οι ταχύτητες λήψης μεγαλύτερες από 25 Mb/s ταξινομούνται ως εξαιρετικές, επιτρέποντας δραστηριότητες όπως η ροή βίντεο 4K.

Η Vodafone πέτυχε τo καλύτερο latency (38.5 ms) στην Ελλάδα. Το latency περιγράφει πόσο ανταποκρίνεται η σύνδεσή σας. Το χαμηλότερο latency μεταφράζεται σε πιο άμεση αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο. Το latency μετριέται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms).

  • Καλο latency: 31-100 ms υποστηρίζει τη βέλτιστη απόδοση Διαδικτύου με ελάχιστη καθυστέρηση.

Η Cosmote έχει προσφέρει την ταχύτερη ταχύτητα μεταφόρτωσης στην Ελλάδα (8 Mb/s). Η ταχύτητα μεταφόρτωσης αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μπορείτε να στείλετε πληροφορίες από τη συσκευή σας στον διακομιστή nPerf.

Οι ταχύτητες που κυμαίνονται από 5 Mb/s έως 10 Mb/s ταξινομούνται ως καλές για ροή HD, συνομιλίες βίντεο και μεταφορτώσεις στο cloud.

Βαρόμετρο mobile Internet (01/01/2023 – 31/12/2023)

Η Cosmote και η Vodafone παρείχαν τις καλύτερες επιδόσεις Internet για κινητά στην Ελλάδα το 2023.

Αυτή η μελέτη, που διεξήχθη από την nPerf, μια γαλλική εταιρεία με πάνω από μια δεκαετία εμπειρία στη μέτρηση των συνδέσεων στο Διαδίκτυο, βασίζεται σε δεδομένα που δημιουργούνται από τους χρήστες από την εφαρμογή για κινητά nPerf. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε iOS και Android.

  • Δοκιμή ταχύτητας: Στην ολοκληρωμένη ανάλυσή μας που εκτείνεται από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Cosmote (100 Mb/s) έχει αναγνωριστεί ότι παρέχει τις ταχύτερες ταχύτητες λήψης από κινητά στην Ελλάδα.
  • Streaming: Η Vodafone (84 %) και η Nova (84 %) παρείχαν την καλύτερη εμπειρία ροής βίντεο για κινητά στην Ελλάδα. Ο στόχος της δοκιμής ροής είναι να μετρήσει την ποιότητα της προβολής βίντεο στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα ροής σε όλο τον κόσμο: το YouTube.
  • Εξαιρετικο streaming: Μια βαθμολογία μεταξύ 75% και 100% υποδηλώνει ομαλή ροή βίντεο.

Η δοκιμή nPerf αξιολογεί την ποιότητα ροής YouTube πραγματοποιώντας αξιολογήσεις σε τρεις διαφορετικές αναλύσεις: 360p (Τυπική ευκρίνεια), 720p (HD) και 1080p (Full HD). Η συνολική βαθμολογία προέρχεται από τον μέσο όρο αυτών των τριών δοκιμών, διασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη μέτρηση της απόδοσης ροής σε διάφορα επίπεδα ποιότητας βίντεο.

  • Δοκιμή περιήγησης: Η Vodafone αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος πάροχος περιήγησης στο Διαδίκτυο με ποσοστό απόδοσης 56%, που ισοδυναμεί με μέσο χρόνο φόρτωσης σελίδας 4,4 δευτερολέπτων.
  • Καλή περιήγηση: Οι βαθμολογίες μεταξύ 50% και 75% είναι επαρκείς για γενική περιήγηση.

5G

  • Αποτελέσματα 5G: Οι συνδρομητές της Cosmote απολάμβαναν την υψηλότερη μέση ταχύτητα λήψης 5G (171 Mb/s).

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από τον Joshua Sortino on Unsplash



Πηγή