Σε ειδοποιεί και αφαιρεί αυτόματα τα προσωπικά δεδομένα σου από το Google Search (αν θες…)

16


Οι πρωτοβουλίες της Google για την προστασία των χρηστών από τις κυβερνοαπειλές συνεχίζονται με μια ενδιαφέρουσα ενέργεια από πλευράς της εταιρείας. Όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, η Google προσφέρει την επιλογή να σε ενημερώνει σε περίπτωση που εντοπίσει προσωπικά στοιχεία σου να έχουν διαρρεύσει online και να προχωρά αυτόματα στην αφαίρεση τους από το Google Search.

Πως να απομακρύνεις τα προσωπικά δεδομένα σου από το Google Search

  1. Από τον web browser που χρησιμοποιείς θα πρέπει να επισκεφθείς την διεύθυνση myactivity.google.com/results-about-you
  2. Εκεί επιλέγεις “Results to reviews” -> “Get Started” και στα επόμενα δύο βήματα πατάς “Next”
  3. Έπειτα δηλώνεις διάφορα προσωπικά δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και email, με δυνατότητα να δηλώσεις περισσότερα από ένα για τα παραπάνω.
  4. Στο τέλος θα πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι όλες αυτές οι πληροφορίες θα είναι στην διάθεση της Google για να τις αναζητά και να τις αφαιρεί από το Google Search.
  5. Να σημειωθεί ότι η Google σε ρωτά με ποιον τρόπο θέλεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις αν βρεθούν τα δεδομένα σου online (π.χ. μέσω email). 
  6. Η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί όταν δεις το μήνυμα “We’re taking a look”.

Σε περίπτωση που αλλάξεις γνώμη ή θέλεις να τροποποιήσεις κάποια από τα στοιχεία, απλά πηγαίνεις και πάλι στην διεύθυνση που είδες παραπάνω και ξεκινάς από την αρχή την διαδικασία. Υπενθυμίζουμε ότι η Google δεν αφαιρεί εντελώς τα δεδομένα από το Διαδίκτυο, αλλά από την δική της μηχανή αναζήτησης Google Search.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή