Στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphone στον κόσμο!

11


Απανωτά τα άλματα για τη Xiaomi, η οποία έχει πραγματοποιήσει μια τρομερή πορεία μέχρι στιγμής μέσα στο 2021. Τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στη δημοσιότητα οι αναφορές τεσσάρων εταιρειών αναλύσεων που τοποθετούν την κινέζικη εταιρεία στην πρώτη θέση των κατασκευαστών στην Ευρώπη, αλλά τώρα η Counterpoint Research το κάνει ακόμα καλύτερο: Η Xiaomi είναι για πρώτη φορά ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο!

Σύμφωνα με τη Counterpoint Research, η Xiaomi κατάφερε να εκθρονίσει τη Samsung από τον περασμένο Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση 26% στις πωλήσεις της. Το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά υπολογίζεται πλέον στο 17.1% έναντι 15.7% της Samsung, ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά” στην ιστορία: η Samsung ήρθε αντιμέτωπη με πληθώρα περιορισμών στην παραγωγή λόγω της πανδημίας και ιδιαίτερα εξαιτίας του κλεισίματος του εργοστασίου στο Βιετνάμ.

Η πρόβλεψη της Counterpoint Research είναι πως η Samsung θα επανέλθει στην κορυφή τάχιστα μόλις ξεκινήσει η διάθεση των Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3 που παρουσιάζονται επίσημα στο Unpacked Event της 11ης Αυγούστου 2021. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν παύει να κρούει ένα καμπανάκι στη Samsung για την εκθετική άνοδο της Xiaomi, η οποία φαίνεται ότι έχει καταφέρει να κερδίσει το μεγαλύτερο κομμάτι που άφησε πίσω της η Huawei.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή