Το ρομπότ που σουτάρει με απόλυτη ευστοχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

15


Οι Ιάπωνες, επιδεικνύοντας την τεχνολογική τους ανάπτυξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην Γαλλία και τις ΗΠΑ το ρομπότ CUE που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της Toyota να εκτελεί με βέβαιη επιτυχία ελεύθερες βολές στο γήπεδο.

Το CUE4 με ύψος 190cm που διαθέτει σχεδόν 100% ευστοχία χάριν στην τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης άφησε άφωνο το πλήθος με τις βολές του. Πιο συγκεκριμένα, εκτέλεσε τρεις προσπάθειες, με το τρίποντο και το άψογα εύστοχο σουτ του από τη μέση του γηπέδου να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το ρομπότ έχει τοποθετημένους αισθητήρες στον κορμό και κάμερα στο ένα μάτι γύρω από τη μύτη για να κρίνει την ακριβέστερη απόσταση μεταξύ της θέσης ρίψης και του καλαθιού. Κινείται αρκετά αργά και ένας μηχανικός της Toyota είχε υποστηρίξει το 2019 ότι θα χρειαστούν σχεδόν δύο δεκαετίες για να αποκτήσει δεξιότητες, όπως είναι το τρέξιμο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να αστοχήσει, καθώς έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επαναλαμβάνει την ίδια ενέργεια με τέλεια ακρίβεια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή