Το Minimal Phone σε προστατεύει από τους περισπασμούς και τον….φορτιστή!

0


Το Minimal Phone αποτελεί μια μάλλον μοναδική διασταύρωση δύο διαφορετικών κόσμων. Από τη μία τα smartphones γίνονται όλο και πιο προηγμένα και να μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν, από την άλλη τα τηλέφωνα που έχουν σχεδιαστεί για να είναι “dumbphones” που χειρίζονται μόνο τα βασικά και δεν σας εθίζουν στην οθόνη. Παραδόξως, παρόλο που τα δύο αυτά είδη δεν θα έπρεπε να έχουν κάποιο κοινό σημείο τομής, φαίνεται ότι το Minimal Phone αποτελεί όντως αυτό το σημείο! Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός παραδοσιακών χαρακτηριστικών smartphone, σε συνδυασμό με ένα σχεδιασμό που μειώνει όλη την ακαταστασία, επαναφέροντας το πληκτρολόγιο QWERTY και έναν κόσμο λειτουργικότητας που εστιάζει στον χρήστη.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το Minimal Phone λειτουργεί ακριβώς όπως κάθε άλλο smartphone. Χρησιμοποιεί το Android 13, υποστηρίζει όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές, έχει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, 4G LTE και, όλως περιέργως, διαθέτει τόσο οπίσθια όσο και εμπρόσθια κάμερα, ώστε να μπορείτε να τραβάτε έγχρωμες φωτογραφίες όπως ακριβώς θα κάνατε σε ένα κανονικό smartphone. Απλά θα μπορείτε να τις δείτε έγχρωμες μόνο σε κάποια άλλη οθόνη και όχι στη δικιά του.

Ζήστε περισσότερο. Scrollάρετε λιγότερο“, λένε οι Andre Youkhna και Armen Youssefian, οι άνθρωποι που σχεδίασαν το Minimal Phone, ένα smartphone που έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει την υπάρχουσα σχέση όπου είμαστε σκλάβοι των τεχνολογικών μας συσκευών. Η συσκευή διαθέτει οθόνη αφής με e-ink μεγέθους 3,5 ιντσών που τρέχει όλες τις εφαρμογές, σας επιτρέπει να στέλνετε/λαμβάνετε μηνύματα, να παρακολουθείτε video και ακόμη και να περιηγείστε στο Internet. Διαθέτει ανάλυση 300PPI και ρυθμό ανανέωσης 90Hz, ανταλλάσσει το χρώμα με υψηλή αντίθεση, ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η έλλειψη χρώματος είναι μάλλον ένα χαρακτηριστικό που βοηθά στην παροχή πληροφοριών χωρίς περισπασμούς, διασφαλίζοντας ότι χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας ακριβώς για αυτό που χρειάζεστε και δεν ξοδεύετε περισσότερο χρόνο από όσο πρέπει. Κάτω από την οθόνη βρίσκεται ένα πληκτρολόγιο QWERTY 43 πλήκτρων που φέρνει πίσω τις ένδοξες ημέρες της…BlackBerry.

Όταν δεν πληκτρολογείτε μηνύματα και emails, η ευαίσθητη στην αφή οθόνη του Minimal Phone σας επιτρέπει να περιηγείστε εύκολα στο Διαδίκτυο, να χρησιμοποιείτε εφαρμογές και να εκτελείτε τις συνήθεις λειτουργίες που σχετίζονται με το smartphone. Βασισμένο στη διαχρονική τάση των μινιμαλιστικών λειτουργικών συστημάτων, όπως αυτό της Nothing, το Minimal Phone είναι επίσης αρκετά χρηστικό, με ξεκάθαρο κείμενο, εύκολα στην πλοήγηση μενού και ακόμη και widgets. Η μόνη διαφορά, ωστόσο, είναι ο οριζόντιος χαρακτήρας της οθόνης, που σημαίνει ότι οι εφαρμογές έχουν διαφορετική εμφάνιση/αίσθηση. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές Android, όπως Uber, Spotify, Instagram, WhatsApp, ακόμη και Maps.

Εκτός από τις δυνατότητες λογισμικού, το Minimal Phone διαθέτει και αξιόλογο hardware. Μέσα του κρύβει επεξεργαστή MediaTek 6769 με 6GB RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο και μια μπαταρία 4000mAh που θα αντέξει έως και μια εβδομάδα με πλήρη φόρτιση. Το Minimalist Phone διαθέτει Bluetooth 5.0, dual-band WiFi, NFC και 4G LTE, υποδοχή USB-C, υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, κύρια κάμερα 12MP και μπροστινή selfie κάμερα 8MP.

Το Minimal Phone βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης μέσα από την πλατφόρμα Indiegogo και ξεκινά από μειωμένη early bird τιμή των €300, ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πλήρως επισκευάσιμο, συμμορφούμενο με τους τελευταίους κανονισμούς της ΕΕ.



Πηγή