OPPO και OnePlus σταμάτησαν τις πωλήσεις smartphones στη Γερμανία λόγω δικαστικής απόφασης

13


Επάνω που η OPPO επιχειρεί το μεγάλο άνοιγμα στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα φυσικά), έρχεται μια απόφαση δικαστηρίου της Γερμανίας να βάλει προσωρινά (;) φρένο στις βλέψεις της απαγορεύοντας τις πωλήσεις smartphones και smartwatches στην χώρα.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από αγωγή που κατέθεσε η Nokia τόσο κατά της OPPO, όσο και κατά της OnePlus, επειδή οι δύο τελευταίες καταπατούν δύο βασικές πατέντες της φινλανδικής εταιρείας. Ήδη η OPPO έχει αφαιρέσει όλα τα smartphones και smartwatches από την ιστοσελίδα της, ενώ η OnePlus διαθέτει μέσω του online καταστήματος της μόνο ακουστικά και περιφερειακά.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι αμφότερες οι εταιρείες κατηγορούν τη Nokia για αδικαιολόγητα υψηλές απαιτήσεις για χρήση των πατεντών της. Ειδικά η OPPO είχε συνάψει πολυετή συμφωνία με τη Nokia το 2018, αλλά κατέρρευσε το 2021 λόγω του πολύ υψηλού κόστους. Τόσο η OPPO, όσο και η OnePlus σταμάτησαν τις πωλήσεις ως κίνηση καλής θέλησης μέχρι να εκδικαστεί η έφεση τους και διευκρινίζουν πως όλοι οι πελάτες τους θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται και να λαμβάνουν υποστήριξη για τις συσκευές τους (π.χ. αναβαθμίσεις ασφαλείας και λογισμικού) κανονικά.

Για την ώρα η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου αφορά αποκλειστικά τη Γερμανία και δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή