Ένα προσιτό mouse για όλους

28


Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τη Logitech, μιας και η εταιρεία έχει συνδέσει το brand της με τα κορυφαία mainstream περιφερειακά για υπολογιστές (και όχι μόνο) εδώ και δεκαετίες. Τα προϊόντα της (mouse, πληκτρολόγια, webcams κλπ.) χαρακτηρίζονται από τη σωστή σχέση απόδοσης – τιμής και οι τελευταίες προτάσεις της δεν αποτελούν εξαίρεση.

Τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζουμε το νέο Logitech Signature M650 mouse, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην αγορά με επίσημη τιμή τα €46.99 (θα το βρείτε και φθηνότερα), επομένως, αντιλαμβάνεστε πως έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά προσιτή λύση για κάθε καθημερινό χρήστη.

Στο πακέτο περιλαμβάνεται το mouse, ένας δέκτης USB-A, manual και μπαταρία, ενώ είναι διαθέσιμο σε 2 μεγέθη (regular και large) και 3 αποχρώσεις (rose, white, graphite), όπως και σε έκδοση για αριστερόχειρες. Εμείς έχουμε στη διάθεση μας το Large μέγεθος και μάλλον αυτό είναι το ιδανικό για τον μέσο χρήστη.

Κατασκευαστικά το Logitech Signature M650 είναι ένα σχετικά ελαφρύ mouse (βάρος 111.2gr) από πλαστικό υλικό υψηλής ποιότητας με matte φινίρισμα για να μην μαζεύει δαχτυλιές, αλλά και ανάγλυφη για να το νιώθεις σταθερό στο χέρι σου. Ο σχεδιασμός είναι εργονομικός προκειμένου να μην ταλαιπωρείς τον καρπό σου όταν το χρησιμοποιείς για αρκετή ώρα συνεχόμενα και ευχάριστα αθόρυβο για το γραφείο χάριν στην τεχνολογία SilentTouch της εταιρείας στο δεξί και αριστερό click. Από τη κερδίζεις την ησυχία σου και δεν εκνευρίζεις τους άλλους γύρω σου, αλλά καμιά φορά ίσως νιώσεις ότι χάνεις την ευχαρίστηση ή την επιβεβαίωση πως όντως έκανες click.

Σε ό,τι αφορά τα πλαϊνά buttons, η αίσθηση στο πάτημα είναι αυτή ενός κανονικού mouse, αν και μοιάζουν να είναι τοποθετημένα λίγο πιο μέσα στο κυρίως σώμα σε σύγκριση με άλλες προτάσεις. Προφανώς δεν τα χρησιμοποιείς και τόσο συχνά όσο τα κουμπιά στο επάνω μέρος, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμα για όσους προγραμματίζουν συντομεύσεις για αυτά προκειμένου να επιταχύνουν ορισμένες διαδικασίες ενισχύοντας την παραγωγικότητα τους.

Περνώντας στο scroll wheel, η Logitech του έχει δώσει την ονομασία SmartWheel, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καταλάβει για ποιον λόγο έγινε αυτό. Από πλευράς απόδοσης τα βήματα κύλισης είναι σωστά και ακριβή για να σκρολάρεις ευχάριστα π.χ. στα social media ή σε ιστοσελίδες με infinite scrolling, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να “τρέξει” το σκρολάρισμα προς τα πάνω ή προς τα κάτω αν σέρνεις το δάχτυλο σου επάνω του πολύ γρήγορα. Σημειώστε ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις και side scrolling αν κρατάς πατημένο ένα από τα πλαϊνά κουμπιά και σέρνεις το δάκτυλο σου στο SmartWheel.

Το M650 είναι συμβατό με το ανανεωμένο λογισμικό Logi Options+ απ’ όπου μπορείς να επαναπρογραμματίσεις τα κουμπιά του και να παίξεις με διάφορες παραμέτρους για κάθε διαφορετική εφαρμογή. Για παράδειγμα, σε έναν web browser μπορείς να ρυθμίσεις τα πλαϊνά κουμπιά να λειτουργούν ως back και front για να πηγαίνεις στην προηγούμενη ή στην επόμενη ιστοσελίδα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαφορετικές ενέργειες σε μια μακροσκελή λίστα, αλλά αν δεν βρίσκετε αυτό που ψάχνετε μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς μια συντόμευση.

Το Logitech Signature M650 είναι συμβατό με πληθώρα συσκευών και λειτουργικών συστημάτων, όπως Windows, macOS, Chrome OS, Android, Linux και iPadOS. Η σύνδεση γίνεται είτε μέσω Bluetooth είτε μέσω του δέκτη USB-A που μπορείς να τοποθετήσεις στην υποδοχή του υπολογιστή σου. Τροφοδοτείται από μόλις μία μπαταρία AA και η αυτονομία που δίνει η εταιρεία είναι έως 2 χρόνια!

Για απλή καθημερινή χρήση σε γραφείο είναι μια εξαιρετική επιλογή χαμηλού κόστους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή