Διαρροή δείχνει Android στη φορητή συσκευή της Sony

6


Τον περασμένο Μάιο η Sony προχώρησε στην ανακοίνωση του Project Q, μιας νέας φορητής συσκευής που αρχικά θεωρήσαμε ότι πρόκειται για παιχνιδοκονσόλα αλλά αποδείχτηκε πως προορίζεται να λειτουργήσει καθαρά ως περιφερειακή συσκευή για να streamάρεις παιχνίδια του PS5 όταν βρίσκεσαι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο WiFi ή μέσω της εφαρμογής Remote Play.

Κάπου εκεί χάθηκε από την ειδησεογραφία της Sony οτιδήποτε σχετικό για τη νέα συσκευή, αλλά να που έρχεται στη δημοσιότητα ένα hands-on video μιας πρώιμης έκδοσης για να μας δώσει περισσότερα στοιχεία. Το video που «διέρρευσε» ο χρήστης Zuby_Tech στο Twitter αποκαλύπτει πως το λειτουργικό σύστημα του Project Q είναι μια βασική έκδοση του Android OS με ένα πολύ απλό μενού και QR code.

Είναι μια λογική επιλογή από τη Sony να πορευτεί με το Android OS και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε να θα επιτρέψει και άλλου είδους λειτουργίες στο Project Q, όπως για παράδειγμα να τρέχει εφαρμογές Android και να υποστηρίζει τη φημολογούμενη cloud gaming υπηρεσία της εταιρείας. Υπενθυμίζουμε ότι η συσκευή διαθέτει οθόνη 8’’ LCD 1080p 60Hz και όλα τα κουμπιά + sticks του DualSense controller.

Δεν αποκλείεται πως θα έχουμε νεότερα για το Project Q στη Gamescom 2023 που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο ή σε κάποια ξεχωριστή εκδήλωση της Sony, μιας και δεν έχουν σταματήσει οι φήμες για την ανακοίνωση νέας έκδοσης του PS5 (Pro ή Slim ή και τα δύο).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή